Hoppa till huvudinnehåll

Barnen gömde sig i klassrum på grund av anmälan om hotfull person: "falskt larm", meddelar Helsingforspolisen

Drumsö lågstadieskola
Drumsö lågstadieskola inrymdes i dag vid lunchtid på grund av en anmälan om en hotfull person i området. Drumsö lågstadieskola Bild: Yle/Carolina Husu barnträdgårdslärare,daghem,förskola,Drumsö,Helsingfors,Drumsö lågstadieskola

En anmälan om en hotfull person orsakade vid lunchtid ett stort polispådrag på Drumsö i Helsingfors. Enligt uppgifter som Svenska Yle har fått inrymdes i alla fall Drumsö lågstadieskola och daghem som säkerhetsåtgärd. Polisen meddelar ändå att man varken gripit eller hittat någon misstänkt.

Föräldrar till barnen i Drumsö lågstadieskola fick på eftermiddagen en anmälan via Wilma om att skolan inrymts på polisens uppmaning.

Polisen meddelar om att de fått en anmälan om att en hotfull, möjligen beväpnad, person rört sig i skolans närområde. Polisen ryckte ut med flera patruller till följd av anmälan. Skolan och daghemmet inrymdes som nödåtgärd.

Det visade sig dock att anmälan var grundlös och att inga barn var i fara. Det aktiva sökandet avslutades efter några timmar.

Drumsö skola skriver att de har diskuterat dagens händelser med barnen både i grupp och enskilt, eftersom de kan väcka starka känslor.

Yle Huvudstadsregionen har inte nått Drumsö lågstadieskolas rektor för en kommentar.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen