Hoppa till huvudinnehåll

Ny manager för EIF fotboll: Björn Olander tar över efter Peter Haglund

Porträttbild på Björn Olander.
Björn Olander är ny manager för EIF:s representationslag i fotboll. Porträttbild på Björn Olander. Bild: Patric Westerlund / Yle fotboll,manager,Ekenäs IF,Ekenäs,Raseborg,Västnyland,Ettan,eif

Före detta spelaren Björn ”Kisen” Olander tar över som manager för Ekenäs IF:s representationslag i division 1. Han efterträder Peter Haglund som fungerat som manager flera år.

Peter Haglund fortsätter som vd för Ekenäs IF Ab, med inriktning på marknadsföring, tillväxt och administration.

Ekenäs IF Ab är bolaget som står bakom EIF:s division 1-lag.

Tidigare skötte Haglund båda rollerna, men i den nya modellen bildar Olander och Haglund ett arbetspar, som delar på bördan.

– Det här känns som att få en riktig adrenalinkick. Det här känns bra, säger Haglund på EIF:s webbplats.

– För mig är det här helt nytt, men intressant. I början kommer jag säkert att fråga Haglund om hel del råd, säger Olander.

Olander har ett spelarförflutet i Ekenäs IF. Han har också fungerat som tränare för laget.

Spelarbudgeten nästan 170 000 euro

I samband med managerbytet berättar klubben också att EIF:s budget för nästa säsong är 275 000 euro. För spelartruppen på 24 spelare har reserverats 168 000 euro. Hälften av det är spelarlöner.

För övrigt jobbar lagledningen febrilt med tränarfrågan och spelarkontrakt. Haglund säger att i det här skedet finns det inte något konkret att berätta.

– Bara vi får allt pappersarbete med spelarna undanstökat och grönt ljus från myndigheterna, återkommer vi, lovar Peter Haglund.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland