Hoppa till huvudinnehåll

Fotbolls-EM lockar Niklas Moisander – öppnar för comeback i landslaget: "Klart att jag skulle vilja vara med"

Niklas Moisander skrattar.
Niklas Moisander förlängde i går sitt kontrakt med klubblaget Werder Bremen. Niklas Moisander skrattar. Bild: imago images/Nordphoto/ All Over Press Niklas Moisander

För ett par år sedan satte mittbacken Niklas Moisander punkt för landslagskarriären. Efter att Finland säkrat sin historiska EM-plats häromveckan verkar Werder Bremen-spelaren ändå vara lite sugen på ett mästerskap med Finland. ”Klart att jag skulle vilja vara med”, säger den förre landslagskaptenen Moisander till tyska Bild.

När Yle dagen efter att platsen var säkrad frågade Niklas Moisander om hans intresse för ett EM-spel, kunde 34-åringen inte ge ett svar.

– Det är en svår fråga. Jag har inte tänkt på det ännu, sade Moisander, som spelat 62 landskamper.

Nu verkar den förre landslagskaptenen ha funderat på saken. I en intervju med den tyska tidningen Bild medger Moisander att fotbolls-EM är något man skulle vilja uppleva. Förutsatt att man platsar.

– Jag är väldigt stolt över vårt landslag. Det är otroligt för finländsk fotboll att vi äntligen får vara med i en stor turnering.

– Jag har gjort mitt beslut (om att sluta, red. anm.) och det var inte lätt. Klart att jag skulle vilja vara med i EM. Det är ändå inte mitt beslut. Jag vet inte ens om jag behövs, menar Moisander enligt tidningen.

Niklas Moisander och Teemu Pukki i Finlands avslutande VM-kvalmatch mot Turkiet.
Niklas Moisander har spelat 62 landskamper i den blåvita tröjan. Niklas Moisander och Teemu Pukki i Finlands avslutande VM-kvalmatch mot Turkiet. Bild: All Over Press Niklas Moisander,Teemu Pukki,Finlands herrlandslag i fotboll

Moisander håller som bäst på att återhämta sig från en vadskada. 34-åringen är kapten för klubblaget Werder Bremen och förlängde i går sitt kontrakt med klubben till sommaren 2021.

– Jag och min familj trivs här. För oss kändes det självklart att stanna. Jag kommer från Åbo, en hamnstad, och det är Bremen också. Det passar mig helt enkelt. Varför skulle jag lämna? frågar sig Moisander.

Werder Bremen ligger för tillfället på 14:e plats i Bundesliga, två poäng ovanför kvalplats.

Läs också