Hoppa till huvudinnehåll

Tapparas Charles Bertrand får fem matcher lång avstängning för ful tackling mot nacken – också Lukkos Miska Kukkonen avstängd i tre matcher

Charles Bertrand.
Charles Bertrand har stått för 19 poäng på 23 matcher den här säsongen. Charles Bertrand. Bild: Miikka Jääskeläinen/AOP Charles Bertrand

I lördagens match mellan Tappara och Kookoo fällde Charles Bertrand Vilmos Gallo med en tvärställd klubba mot nacken. Nu har ligans disciplinära delegationen tagit ställning och utdelat honom en avstängning på fem matcher. Också Lukkos Miska Kukkonen åkte på en tre matcher lång avstängning till följd av en tackling i matchen mot Jukurit i helgen.

Det var i den andra perioden som Charles Bertrand åkte på matchstraff efter att ha tacklat Kookoos Vilmos Gallo med tvärställd klubba. Tacklingen riktades mot nacken.

Hoppa över Twitterpostning

Nu har ligans disciplinära delegation gett Bertrand en avstängning på fem matcher för tacklingen.

Bertrand får alltså spela nästa gång först den 7.12 mot HPK.

Hoppa över Twitterpostning

Också i matchen mellan Lukko och Jukurit i lördags sågs en tackling som den disciplinära delegationen fick ta ställning till. Lukkos Miska Kukkonen stod för en knätackling som i matchen inte resulterade i någon utvisning.

I efterhand meddelade ändå ligan att situationen ska utredas. Den disciplinära delegationen gav Kukkonen en tre matcher lång avstängning för tacklingen.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också