Hoppa till huvudinnehåll

Postanställda i Lundo återgår till jobbet senast på torsdag

Pääluottamusmies Tommi Tienpää, Liedon posti- ja logistiikkakeskus.
Huvudförtroendeman Tommi Tienpää tror att man på torsdag kommer åt att ta sig an posten som samlats på hög. Pääluottamusmies Tommi Tienpää, Liedon posti- ja logistiikkakeskus. Bild: Jari Pelkonen / Yle Posti (grund i Finland),Poststrejk,Lundo

Vid Lundo post- och logistikcentral återgår man snabbt till normal verksamhet efter avslutad strejk.

– Vi återgår till jobbet så snart som möjligt. Jag antar att turer utförs som normalt imorgon torsdag, säger huvudförtroendeman Tommi Tienpää.

Tienpää tror att personalen är nöjda med att återvända till jobbet efter strejken som pågick i två veckor. Stämningarna i Lundo har ibland hettat till, bland annat på grund av ett hål i stängslet och strejkbrytare.

– Gänget här har mycket hög arbetsmoral, de kan sitt jobb. Säkert finns det bra arbetstagare också bland den inhyrda arbetskraften, men de har inte samma erfarenhet och samma lojalitet, säger Tienpää.

Ett hål i staketet vid Postens logistikcentral i Lundo.
Hålet i stängslet vid logistikcentralen i Lundo som enligt PAU användes för att ta in inhyrd arbetskraft. Ett hål i staketet vid Postens logistikcentral i Lundo. Bild: PAU/Lehtikuva Lundo,postens logistikcentral i lundo

Strejkvakterna lämnade Lundo redan vid niotiden på morgonen. Enligt Tienpää åkte de till Åbo för att stöda Arkeas arbetstagare som inledde sin strejk.

– Strejkvakter ville idag åka till Åbo för att visa sin solidaritet. Problemen är de samma hos JHL, Jyty och Arkea, då också Åbo stad vill byta kollektivavtal. Eftersom vi har fått stöd, ville vårt gäng åka till Åbo för att visa sitt stöd.

JHL ordnade på onsdagen en torgsamling på Lilltorget i Åbo.

Artikeln baserar sig på Liedon postikeskuksessa palataan hommiin viimeistään torstaina skriven av Jouni Koutonen.

Läs också