Hoppa till huvudinnehåll

Wasaline återgår till normal trafik efter strejken: "Vi är glada"

Under storolycksövningen bröt en brand ut på Wasa Express bildäck.
Wasaline avgår från Vasa på torsdag klockan 9.00. Under storolycksövningen bröt en brand ut på Wasa Express bildäck. Bild: Gränsbevakningsväsendet/Pasi Kettunen Wasaline,sommarö2017

För Wasaline betyder den avslutade poststrejken att Wasa Express avgår enligt tidtabell från Vasa på torsdag morgon klockan 9.00. Tidigare än så hinner man inte få all personal och mat ombord.

Wasalines marknadsföringschef Johanna Långskog är glad att parterna i konflikten har nått en överenskommelse.

- Vi är glada att vi kan återgå till normal trafik igen.

Medan Wasa Express har stått i hamnen har allt stått stilla ombord och nu tar det sin tid att få igång allt igen.

- Vi behöver få personalen till Vasa och ombord och vi behöver bunkra båten med mat och förnödenheter.

Kvinna tittar in i kameran och ler. I bakgrunden syns en tom Wasaline terminal.
Johanna Långskog, marknadsföringschef vid Wasaline. Kvinna tittar in i kameran och ler. I bakgrunden syns en tom Wasaline terminal. Bild: Yle/Markus Bergfors Wasaline,Johanna Långskog

Har stått i hamnen sedan söndag kväll

Wasa Express har stått vid kajen i hamnen i Vasa sedan söndag kväll på grund av Sjömansunionens sympatistrejk. Sedan i torsdags har man inte kunnat ta emot frakt på färjan.

- Att vi står stilla är ju en ekonomisk fråga, men för passagerare som har planerat resor och för frakt som ska gå är det ju också en stor sak, säger Långskog.

Eftersom speditionsföretagen har vetat om strejken har de tagit andra vägar över Kvarken och ingen frakt står och väntar på kajen i Vasa.

- Vi hoppas ju att telefonerna ska börja ringa och att passagerarna ska börja åka med oss igen i morgon, säger Johanna Långskog.

Läs också