Hoppa till huvudinnehåll

Problem med Instagram och Facebook på många håll i världen – också finländare påverkades

Instragram-ikon på en mobilskärm
Vissa har inte alls kunnat logga in på apparna, andra har haft problem med att ladda upp inlägg. Instragram-ikon på en mobilskärm Bild: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH ILLUSTRATION Instagram

Ifall du har haft problem med att logga in på eller uppdatera Instagram eller Facebook under torsdagen kan du trösta dig med att många andra sitter i samma båt.

Problemen började på torsdag eftermiddag och har drabbat användare på många håll i världen. Vissa kan inte alls logga in på sina konton medan andra inte lyckas publicera inlägg eller se på andra användares stories.

Enligt webbsidan Downdetector har problemen varit mest omfattande i Europa, Nordamerika och Sydamerika.

I Finland har problemen främst gällt Instagram.

På Twitter skriver Instagram att de är medvetna om problemen och att de jobbar på att fixa dem så snabbt som möjligt. Strax efter klockan 21 på kvällen (finsk tid) meddelade bolaget att problemet är löst.

Hoppa över Twitterpostning

I USA firas man i dag högtiden Thanksgiving. Att Instagram låg nere just vid den här tidpunkten verkade spä på amerikanernas irritation – tänk så många läckra matbilder som aldrig publicerades. Många gav utlopp för sin frustration på Twitter.

Facebook köpte Instagram år 2012. Till Facebook-familjen hör också bland annat meddelandeapplikationen Whatsapp.

Artikeln uppdaterades kl. 22.49 med informationen att Instagram säger sig ha löst problemet.

Läs också