Hoppa till huvudinnehåll

”Skamligt, det kan jag inte förlåta” – Ässätlotsen Selin lägger ut texten efter mäktig TPS-vändning i Åbo

TPS firar mål och Teemu Vuorisalo ser besviken ut.
Ässät kollapsade totalt i Åbo. TPS firar mål och Teemu Vuorisalo ser besviken ut. Bild: Jaakko Stenroos / All Over Press Ässät

Åbolaget TPS har knipit sin andra seger på hemmais för säsongen. Den här gången satt poängen hårt åt. Ässät ledde matchen med 2–0 ännu i den andra periodpausen – men då vaknade TPS. Till slut stod det hela 5–2 på tavlan.

Lyckas man göra fem mål i den tredje perioden är oddsen låga för att man också vinner matchen. Så var fallet för TPS.

Anton Holm reducerade till 1–2 tre minuter in i perioden. Fyra minuter senare kvitterade Lauri Korpikoski i power play. Topi Nättinens segermål kom med tre minuter kvar av matchen.

Nättinen jublade lättat. Målet knäckte dessutom gästande Ässät. Joel Janatuinen och Teemu Väyrynen satte ännu en puck var i tom kasse innan dusten var över.

TPS sjunde seger för säsongen. Den andra på hemmais.

– I början var det tungt. Vi lyckades inte ens punktera nollan i ett 2-mot-0-läge och då det annars också varit svårt med målskyttet på sistone så gjorde det inte saken bättre. Och sedan så tvingas vi spela sju minuter box play, summerar TPS-lotsen Marko Virtanen på presskonferensen efteråt.

"Lyckades se sämre ut än vad vi är"

I den andra perioden gjorde Aleksi Anttalainen bort sig då han med 0–1 på tavlan tacklade en Ässätspelare i ryggen och in i sargen. Anttalainen åkte på ett matchstraff och är högst aktuell för en längre avstängning också.

I power playt som följde gjorde Ässät sitt 2–0-mål.

– Men efter det visade vi kämpaglöd. Efter förlusten mot Tappara hade vi ett ganska tufft möte där vi gjorde klart för spelarna vad som krävs för att vända på det här och fortsätta jobba på att bli bättre. I dag visade vi tålamod, säger Virtanen.

Ässätlotsen Ari-Pekka Selin var väntat nog mindre nöjd.

– Jag kan bara gratulera ”Veltsu”, på basis av den tredje perioden förtjänade de att vinna i dag. Vi släpper in målen helt för lätt. Slutet var skamligt. Vi lyckades se sämre ut än vad vi är. Det kan jag inte förlåta. Vi får se hur vi går vidare härifrån, säger han.

TPS – Ässät 5–2 (0–0, 0–2, 5–0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport