Hoppa till huvudinnehåll

Moisander reder upp snacket om en eventuell landslagscomeback för IS: ”Onödigt att snacka om det ifall Tim och resten av laget tycker så där”

Tim Sparv och Niklas Moisander på planen efter en förlust.
Tim Sparv och Niklas Moisander. Tim Sparv och Niklas Moisander på planen efter en förlust. Bild: Petteri Paalasmaa/All Over Press Tim Sparv,Niklas Moisander

Niklas Moisander verkade öppna för en landslagscomeback i en intervju i tysk media. Men nu säger den tidigare landslagskaptenen att han blivit misstolkad. Jag tänker inte be om att få återvända, säger han för Ilta-Sanomat.

Finland är klart för fotbolls-EM för första gången i herrlandslagets historia. Genast efter segern över Liechtenstein var det många som frågade sig ifall de spelare som redan takat för sig i landslaget trots allt kunde vara intresserade av att komma tillbaka.

En svår fråga, konstaterade Niklas Moisander för Yle innan han i tyska Bild gav en helt annan bild över situationen.

– Klart att jag skulle vilja vara med, sade mittbacken.

– Men det är inte mitt beslut. Jag vet inte ens om jag behövs, tillade han.

"Han har all rätt att säga så"

Kommentaren skapade rubriker i hela Finland. Vissa var beredda att välkomna tillbaka Moisander med öppna armar, men många motsatte sig en comeback.

Den nuvarande landslagskaptenen Tim Sparv hade också tagit ställning till frågan.

– Det skulle kännas märkligt att avsluta landslagskarriären och sen komma tillbaka. Det är min åsikt. Jag uppskattar deras karriärer och arbete för finländsk fotboll, konstaterade Sparv då.

Tidningen berättade också om Sparvs kommentarer för Moisander.

– Det är Tims åsikt och han har all rätt att säga så. Till en viss mån har han rätt. Om man slutar i landslaget så slutar man i landslaget. Jag förstår hur han ser på det, säger han och fortsätter:

– Om Tim säger så där och resten av laget tycker lika så är det totalt onödigt för mig att ens tala om en eventuell comeback. Ifall laget och ”Rive” tycker så där så är det så.

"Visste att det kan gå så här"

Moisander tänker alltså inte själv lobba för en comeback.

– Om en sådan situation skulle uppstå där ”Rive” frågar mig om jag är intresserad så vet jag inte vad jag skulle säga. Det är inte mitt beslut. Och jag ber verkligen inte honom att ta mig tillbaka.

Enligt Moisander var beslutet att lägga landslaget bakom sig oerhört svårt.

– Jag visste redan då att det kan gå så här. Jag måste bara leva med det. Dessutom tror jag inte att jag skulle ha spelat så bra som jag gjorde i Bremen om jag fortsatt i landslaget, säger han och understryker:

– Framför allt är jag glad för lagets skull och för hela Fotbollsfinland. Det är fantastiskt fint att Finland gått till EM.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport