Hoppa till huvudinnehåll

80 år sedan vinterkriget bröt ut - se video från minnesstunden i Helsingfors

Idag, lördagen den 30 november är det 80 år sedan vinterkriget bröt ut mellan Finland och Sovjetunionen.

Landets ledning hedrade minnet och årsdagen genom att placera en krans vid minnesmärket Ljusbringaren vid Kaserntorget i Helsingfors.

Yle sände direkt från minnesstunden både på Arenan och på Yle TV1.

På minnesstunden deltog republikens president Sauli Niinistö, första vice talman Tuula Haatainen (SDP), försvarsminister Antti Kaikkonen (C), Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori och generallöjtnant Eero Pyötsiä.

Efter att kransen hade placerats vid minnesmärket tändes 105 ljus vid minnesmärket, ett för varje dag som kriget varade. Ljusen hedrar finska soldater, utländska volontärer och Finlands vänner runt världen.