Hoppa till huvudinnehåll

HIFK storsatsar inför hockeyvintern – fjolårets poängkung i Kärpät ger ny kraft till offensiven

Ville Leskinen i Kärpät.
Ville Leskinen hade en strålande fjolårssäsong i Kärpät. Ville Leskinen i Kärpät. Bild: All Over Press Ville Leskinen (Ishockey, f. 1995)

Formstarka HIFK går "all in" inför fortsättningen på hockeysäsongen. Ville Leskinen injicerar mer stjärnglans till anfallsspelet. Dessutom förlänger klubben med Michael Keränen.

HIFK har varvat upp motorerna i hockeyligan. Laget har vunnit sex av åtta matcher efter landslagsuppehållet och går in i nästa vecka med segrar mot tätduon Kärpät och Tappara inom loppet av ett dygn.

Under söndagen skickade klubbledningen dessutom in nytt blod i de offensiva ådrorna.

Den stora nyheten är att Ville Leskinen återvänder till Finland och fortsätter säsongen i HIFK. I fjol var han delad etta i grundseriens poängliga efter en urstark säsong i Kärpät.

Nu ska han starta om säsongen efter en klen höst i Färjestad. Hans avtal med HIFK sträcker sig över nästa säsong, men han kan lämna för en utländsk klubb efter den här säsongen.

Förhandlingarna slutfördes på lördagen. Kärpät ville få tillbaka Leskinen, men valet föll på HIFK.

– Jag skulle också ha kunnat gå utomlands, men det fanns inget alternativ som jag var sugen på. Beslutet var inte enkelt, men Kärpät passade inte in nu. De har många anfallsspelare, säger Leskinen till Kaleva.

"Får tuff konkurrens"

HIFK:s sportchef Tobias Salmelainen konstaterar till Ilta-Sanomat att läget ser bra ut nu.

– Vi får en tuff konkurrens om platserna i våra bästa kedjor.

På söndagen blev det också klart att Michael Keränen fortsätter i HIFK resten av säsongen. Han har testats den senaste tiden och imponerat. I lördags gjorde han två mål mot Tappara.

– Han har individuell skicklighet som gör att han är en av de skickligaste i serien, säger Salmalainen.

HIFK:s nästa match är på tisdag mot HPK. Leskinen kommer till Helsingfors på måndag, men det är oklart när han debuterar i sitt nya lag. Just nu är HIFK fyra i tabellen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport