Hoppa till huvudinnehåll

Ansökningstiden startar på onsdag – så här fördelas biljetterna till Finlands EM-matcher

Finland firar mål.
Finland firar mål. Bild: Lehtikuva Finlands herrlandslag i fotboll

Fördelningen av biljetterna till sommarens EM är nu klar. Den finländska kvoten är totalt 21 000 biljetter till gruppspelsmatcherna och av dessa kommer ungefär 13 000 att lottas ut av Uefa.

I lördags klarnade det att Finland kommer att spela i grupp B i EM med Köpenhamn och S:t Petersburg som spelorter. Finland kommer att möta Danmark i Köpenhamn medan Ryssland och Belgien står för motståndet i S:t Petersburg.

Den finländska biljettkvoten till de tre gruppspelsmatcherna är sammanlagt 21 000 biljetter. Ungefär 5000 av biljetterna finns till matchen i Köpenhamn och 8000 till matcherna i S:t Petersburg.

Bollförbundet har bestämt att ungefär 1600 biljetter per match kommer att gå till den officiella supportergruppens medlemmar (SMJK). Dessutom kommer Bollförbundet att dela ut 1000 biljetter per match till bland annat sina samarbetspartners och anställda.

– Det är fint att vi kunde nå ett resultat med SMJK och våra samarbetspartners. Det är svårt att fatta beslut om kvoter eftersom vi vill ge alla möjligheten att njuta av detta unika tillfälle i så stor skala som möjligt, säger Mikko Varis som är försäljnings- och marknadsföringschef på Bollförbundet.

Ansökan via Uefas webbplats

Kvar finns ungefär 13 200 biljetter som kommer att lottas ut via Uefa:s webbplats. 2400 biljetter finns till matchen mot Danmark och 5400 biljetter till matcherna mot Ryssland och Belgien.

Från och med onsdagen den 4 december klockan 15 kan man börja ansöka om biljetter och ansökningstiden pågår i två veckor. I januari kommer biljetterna att lottas ut.

Finland kommer också att få maximalt 1000 biljetter med begränsad sikt till de tre gruppspelsmatcherna. Uefa kommer att informera om försäljningen av dessa biljetter i ett senare skede.

Om Finland går vidare från gruppspelet kommer kvoten att ligga på 5000 biljetter oavsett hur stor arenan är. I en semifinal är den finländska kvoten 10 500 biljetter och i finalen 11 000 biljetter.

Både Bollförbundet och Uefa varnar också för biljetter som säljs på andra webbplatser. Det är bara Uefa som kan sälja biljetter till sina evenemang och de som köpt av en tredje part kan nekas inträde.

Finlands spelschema:

13.6 kl. 19 Danmark – Finland
17.6 kl. 16 Finland – Ryssland
22.6 kl. 22 Finland – Belgien

Läs också

Nyligen publicerat - Sport