Hoppa till huvudinnehåll

Karis mathjälp får 3 000 euro av staden

Kvinna med lockigt hår ser rakt in i kameran och småler.
Mathjälpens sekreterare Suvi Suckman och ordförande Robert Karlman har ansökt om pengar från staden i två omgångar. Kvinna med lockigt hår ser rakt in i kameran och småler. Bild: Nicole Hjelt / Yle mathjälp (familje- och socialservice),Karis,mathjälpen-ruoka apu

Efter ett nej från social-och hälsovårdsnämnden beslöt stadsstyrelsen i Raseborg att bevilja föreningen Matjälp i Karis ett verksamhetsbidrag på 3 000 euro.

Föreningen ansökte i september om 5 000 euro från social-och hälsovårdsnämnden. Nämnden beviljade inte understödet eftersom de budgeterade anslagen redan delats ut.

Enligt föreningen hade man ansökt om motsvarande bidrag i mars från stadsstyrelsen men den ansökan har av någon anledning inte registrerats.

Mathjälpen delar ut mat som blivit över i de lokala affärerna till kring 150 personer varje vecka. Mat hämtas även från ett lager i Mäntsälä.

Matvinnsbanken Hävikkiruokapiste beviljades 2 000 euro av stadsstyrelsen. Matsvinnsbanken tar till vara mat som blivit över i de lokala restaurangerna och kaféerna.

Förslaget till stadsstyrelsen var ett bidrag på 1 000 till Mathjälp i Karis och inget bidrag till matsvinnsbanken eftersom de redan fått understöd för verksamheten i år.

Läs också