Hoppa till huvudinnehåll

Delta i kampanjen #östersjödinner och vinn en middag tillagad av Peltsi och Tom

Peltsi ja Tom
Tom Nylund och Mikko "Peltsi" Peltola bjuder vinnaren på östersjövänlig middag. Peltsi ja Tom Östersjön

Smörj kråset med Östersjöfisk och gör samtidigt en insats för Östersjöns väl! Yle Luontos kampanj #östersjödinner vill lyfta upp gädda, strömming, mört och braxen på matbordet.

Att äta östersjöfisk ger många fördelar. Det är nyttigt, det är gott och det är ett effektivt sätt att motverka övergödningen av Östersjön.

Yle Luontos kampanj #östersjödinner utmanar dig att äta mer av underskattade fiskarter som gädda, braxen, strömming och mörtfiskar.

Förutom utsökt mat får du också en möjlighet att vinna Peltsis och Toms östersjövänliga middag vid Yle! Vinnaren dras i slutet av januari.

Du kan tillreda mat med ditt eget recept eller dra ett slumpvis utvalt recept med hjälp av Yle Luontos receptautomat. Receptautomaten anger också med hur många kg algbelastningen i Östersjön minskar genom din måltid.

Så här deltar du:

1. Laga östersjövänlig mat. Utsökta fiskrecept kan du hitta i Yle Luontos receptautomat.
2. Ta ett foto och publicera det under hashtaggen #östersjödinner.
3. Du kan också skicka in bilden av din middag via formuläret nedan.

Bilderna används endast i anslutning till kampanjen #östersjödinner.

Vinnaren dras bland alla som har deltagit i kampanjen.

Obs! Du kan hjälpa Östersjön också genom att äta insjöfisk eftersom det minskar den näringsbelastning som rinner ut i havet.

Har du ett fantastiskt fiskrecept? Du kan skicka in också det via formuläret eller dela det på sociala medier med hashtaggen #östersjödinner.

Vi publicerar recept under kampanjen på Yle Luontos webbsida (på finska) samt i sociala medier. På webbsidan kan du också läsa mera om kampanjen. De bästa recepten läggs in i receptautomaten.

Kampanjen #östersjödinner hör ihop med en serie som inleds den 30 december på TV1, Itämeren suojelijat – Peltsi ja Tom, där problemen kring Östersjön behandlas och där man försöker hitta lösningar på problemen. Vi kommer att få beundra Östersjöns vackra natur samt få veta vad man kan göra och vad det lönar sig att göra för havets väl.