Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Vem klarar bäst de svåra vindarna i Östersund – kamp mellan Fourcade och bröderna Bø?

Säsongsstarten i världscupen i skidskytte visade att Johannes Bø kommer att vara svårslagen även denna säsong. Men öppningen visar att det kommer att bli en jämnare säsong än i fjol. De finska herrarna måste däremot rycka upp sig rejält.

Johannes Bø tog hem segern i söndagens sprint men fick verkligen jobba för segern.

Då norrmannen i fjol var helt överlägsen med 16 deltävlingssegrar, så kommer han att få det tuffare i år.

Martin Fourcade är igen på sin egen nivå efter kräftgången i fjol. Tarjei Bø är också i sitt livs form. Alexander Loginov visade också hög klass i säsongsöppningen. I dagens distanslopp på 20 kilometer kommer garanterat några nya kombattanter och sällar sig till utmanargruppen.

Förd de finska herrarna skulle det krävas en rejäl uppryckning. Tero Seppälä var den enda som lyckades ta världscuppoäng i sprinten. Men en blygsam 38:e plats var under förväntningarna.

Enligt chefstränaren Jonne Kähkönen har det gjorts framsteg under sommaren och herrarna skall kunna prestera bättre än i sprinten. Nu är det upp till bevis För Tero Seppälä, Olli Hiidensalo och Jaakko Ranta.

Herrar distans kl. 17.10 TV2 och Arenan.

Läs också