Hoppa till huvudinnehåll

Det glöder runt Mikko Rantanen efter skadan – stod för grym assist när Colorado vann: ”Är en av NHL:s bästa framspelare”

Skadan är ett minne blott för Mikko Rantanen. Colorado-stjärnan är tillbaka med eftertryck och fortsätter att leverera. Dessutom drygade Joonas Donskoi ut sin målskörd mot Toronto Maple Leafs.

Fyra poäng i comebacken, en ny poängnotering i andra matchen efter skadan. Mikko Rantanen verkar verkligen inte vara plågad av att det blev ett uppehåll på sex veckor i NHL.

Rantanen är tillbaka med besked. I natt blev det en assistpoäng när Colorado Avalanche slog Toronto med 3–1 på bortaplan.

1–0-målet kom i powerplay och var läckert. Rantanen hittade sin radarpartner Nathan MacKinnon med en exakt passning rakt genom Maple Leafs-boxen.

Sedan gjorde livsfarlige MacKinnon inget misstag. Han pricksköt in pucken i krysset.

– Jag förväntade mig inte att få passningen. Mikko tittade inte åt mitt håll. Alla motståndare gick på honom, och han är en av hela NHL:s bästa framspelare. Det var en alldeles utmärkt passning och det gav mig mycket tid att skjuta, säger MacKinnon på NHL:s webbplats.

Rantanen har spelat elva matcher så här långt och är uppe på sjutton poäng (sex mål och elva assist).

Donskoi nästa bästa finländare

Rantanen, MacKinnon och Gabriel Landeskog har bildat en supervass kedja en längre tid i Colorado, men både Rantanen och Landeskog har haft skadeproblem i höst.

Nu är Rantanen alltså tillbaka – och det gäller också Landeskog inom kort. Enligt tränaren Jared Bednar är den svenska lagkaptenen nära spel igen, skriver nyhetsbyrån AP.

Under tiden har Joonas Donskoi vikarierat i kedjan. Donskoi skickade in slutresultatet 3–1 i tom kasse mot Maple Leafs – hans tolfte mål för säsongen – och säkrade Colorados fjärde raka seger.

Donskoi är näst bästa finländska målskytt i grundserien hittills. Bara Sebastian Aho har gjort fler fullträffar än Donskoi. Han är dessutom fyra i den finländska poängligan.

Målvakten stängde butiken

I egen zon hade Colorado dessutom stängt till. Philipp Grubauer var näst intill omöjlig att passera.

Målvakten gjorde 38 räddningar och hyllades efter den insatsen.

– Det var en av mina allra bästa matcher, säger Grubauer.

I Toronto var Mitch Marner tillbaka efter sin skada. Han har haft problem med sin ena vrist och har missat nästan en månad.

Ishockey, NHL:

Toronto Maple Leafs–Colorado Avalanche 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
Kasperi Kapanen, Toronto: 0+0, istid 16.16.
Mikko Rantanen, Colorado: 0+1, istid 18.49.
Joonas Donskoi, Colorado: 1+0, istid 19.19.

Pittsburgh Penguins–St. Louis Blues 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
Juuso Riikola, Pittsburgh: 0+0, istid 13.41.

Edmonton Oilers–Ottawa Senators 2–5 (1–0, 1–3, 0–2)
Markus Granlund, Edmonton: 0+0, istid 2.20.
Mikko Koskinen, Edmonton: 9/12 räddningar (blev utbytt i andra perioden).

Los Angeles Kings–Washington Capitals 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)

Videokälla: Viasat

Läs också

Nyligen publicerat - Sport