Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Faller tavlorna för Kaisa Mäkäräinen? Säkerhet på vallen behövs för framgång

Kaisa Mäkäräinen har problem med skyttet. Nu behöver hon träffar mer än tidigare. Annars uteblir framgången. Jenny Fellman får starta på hemmaplan.

Efter den blygsamma prestationen i söndagens sprintlopp måste Kaisa Mäkäräinen nu få skyttet att fungera. I distanstävlingen måste tavlorna falla om hon vill vara med och kämpa om pallplaceringar.

I sprintloppet var sex damer snabbare än Mäkäräinen i skidfart. Det försprång hon tidigare hade i spåret har hon förlorat. Den förlorade fördelen måste hon nu kompensera med bättre och snabbare skytte. Men förutom teknikproblem har hon nu också problem med synen.

Kan hon få ordning på problemen stiger oddsen för framgång. Har hon lyckats få ordning på problemen under tre vilodagar?

Jenny Fellman, junior-VM 2017.
Jenny Fellman. Jenny Fellman, junior-VM 2017. Bild: imago/Aleksandar Djorovic/All Over Press skidskytte,jenny fellman

Jenny Fellman tävlar på hemmaplan

Jenny Fellman gjorde en panginsats i IBU-cupen i Sjusjöen. En åttonde plats var den bästa finländska placeringen på många år. I och med den insatsen får hon nu chansen att åka världscup då Venla Lehtonen inte är i form.

Jenny Fellman bor i Östersund och får nu åka världscup på hemmaplan.

– Det blir kul att få tävla i världscupsammanhang. Det har jag ju tränat för hela året. Framgången i Sjusjöen gav en hel del självförtroende, säger Fellman till Yle Sporten.

Fellman åkte några världscuplopp under fjolårssäsongen. Då blev en 66:e plats hennes bästa prestation.

– Jag hoppas på att få till en bra tävling. Formen är bra. Nu gäller det bara att hålla sig fokuserad och inte bli för ivrig.

De övriga finländarna i dagens distanslopp på 15 kilometer är Suvi Minkkinen och Mari Eder. Eder har visat lovande form och har chans att klämma sig in bland de tio främsta.

Damer distans startar klockan 17.10 i TV2 och på Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport