Hoppa till huvudinnehåll

Nybakade Virkbystudenterna firar självständigheten med Okänd soldat, studentfest, gröna kulor och slottsbalen

Två unga män med studentmössor. I bakgrunden skymtar Finlands flagga. De är i en gymnastiksal.
Oscar Snellman och Emil Wikström är glada studenter, men känner visst vemod eftersom de trivts bra med att studera i Virkby gymnasium. Två unga män med studentmössor. I bakgrunden skymtar Finlands flagga. De är i en gymnastiksal. Bild: Yle / Johan Gullmets studenter,Virkby,Lojo,Sjundeå,Raseborg,Karis,självständighet,Finlands självständighetsdag,höstens studenter

De nybakade studenterna Oscar Snellman från Karis och Emil Wikström från Lojo firar i dag (5.12) i dubbel bemärkelse.

Båda hade ursprungligen tänkt tillbringa fyra år i Virkby gymnasium. Oscar Snellman är aktiv handbollsspelare och Emil Wikström tävlar i cheerleading på landslagsnivå, vilket innebär en hel del träningar och många matcher och tävlingar vid sidan av studierna.

På grund av att de har haft bekymmer med diverse idrottsskador har de inte kunnat träna fullt ut. I stället har de satsat på att plugga.

Så nu har Oscar Snellman och Emil Wikström klarat av alla gymnasiekurser och studentexamen på tre och ett halvt år.

Tillsammans med Yle Västnylands Johan Gullmets pratar de också Finlands självständighet.

Båda killarna är stolta finländare och till exempel Oscar Snellman, som spelar handboll i Borlänge HK i Sverige, kallas skämtsamt för ”Pekka från Finland”.

Rättelse 6.12.2019 kl. 15.56: Stycket "Båda hade ursprungligen tänkt tillbringa fyra år i Virkby gymnasium eftersom de är aktiva handbollsspelare, vilket innebär en hel del träningar och många matcher vid sidan av studierna." har rättats till: "Båda hade ursprungligen tänkt tillbringa fyra år i Virkby gymnasium. Oscar Snellman är aktiv handbollsspelare och Emil Wikström tävlar i cheerleading på landslagsnivå, vilket innebär en hel del träningar och många matcher och tävlingar vid sidan av studierna."

Läs också