Hoppa till huvudinnehåll

Sverige blir kraftigt försvagat till världscupen – Karlsson och Halfvarsson ställer in resan till Lillehammer

Frida Karlsson i Ruka.
Frida Karlsson var en bit från pallen i Ruka. Frida Karlsson i Ruka. Bild: Lehtikuva Frida Karlsson

Sverige kommer till skidvärldscupen i helgen utan två av sina största namn. Varken Frida Karlsson eller Calle Halfvarsson är tillräckligt friska för att ställa sig på startlinjen.

Det svenska landslaget fick ingen dunderstart på världscupen i längdåkning. Frida Karlsson och Calle Halfvarsson var de två vassaste i distansloppen i Ruka, men ingen av dem var nära pallen.

När världscupen fortsätter i Lillehammer till helgen kommer varken Karlsson eller Halfvarsson till start. I dag meddelade det svenska skidlandslaget att båda två har förkylningskänningar.

Därmed blir det svenska laget kraftigt försvagat. Redan tidigare hade sprintåkarna Stina Nilsson, Teodor Peterson, Johan Häggström och Oskar Svensson gett beskedet att de inte kommer till Lillehammer.

Med tanke på att sprint lyser med sin frånvaro på tävlingsprogrammet i Lillehammer är det ingen överraskning. Den 14 december körs nästa världscupsprint i Davos.

I det finländska laget finns de största kanonerna med – förutom Ristomatti Hakola. Han tvingas stå över tävlingarna på grund av problem med en tå.

I Lillehammer kör både damerna och herrarna skiathlon på lördag och stafett på söndag. Yle direktsänder tävlingarna med svenskt referat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport