Hoppa till huvudinnehåll

På tv idag: Frankrike förhandsfavoriter i Östersunds herrstafett

Iivo Niskanen mot en hel drös med norrmän och ryssar. Det är utgångsläget i Lillehammer då skiathlon gör comeback till världscupen i längdskidåkning efter en paus på ett par år. Krista Pärmäkoski är igen Finlands trumfkort i damloppet.

Kl. 18.25 Skidskytte herrstafett

Kommentator: Magnus Eklöv
Finland: Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta, Tuomas Harjula

Frankrike känns som den hetaste kandidaten till seger. Efter den fyrdubbla segern i distansloppet så får nog de övriga tänja sig till sitt yttersta för att klara av att utmana fransmännen. Gör Jaquelin, Fillon Maillet, Desthieux och Fourcade liknande insatser som på distansen så är fransmännen ohotade.

Norge, med bröderna Bö på de två sista etapperna, och Ryssland är de två nationer som har en liten chans att utmana fransmännen. Men för att det inte skall bli en fransk seger krävs inte bara perfekta prestationer av utmanarna, utan också ett misslyckande av fransmännen.

De finska herrarna får nöja sig med blygsammare placeringar. Att ta sig in bland de 15 främsta sitter åt. Risken är tyvärr stor att herrarna blir varvade.

Läs också