Hoppa till huvudinnehåll

Video visar hur Philadelphiatränaren slog Ville Leino i huvudet – finländaren tonar ned det skedda: "Mycket känslor med i spelet"

Ville Leino.
Ville Leino lade av år 2017. Ville Leino. Bild: @Petteri Paalasmaa/All Over Press Ville Leino

Tränarturbulensen i NHL fortsätter. Nu är det Nashville Predators-tränaren Peter Laviolettes tur att förklara sig. Videobilder visar hur den dåvarande Flyerstränaren för snart nio år sedan slår Ville Leino i huvudet på avbytarbänken. Ett missförstånd, menar Laviolette.

Det är ESPN:s Greg Wyshynski som i en kolumn minns tillbaka till incidenten som inträffade i februari 2011.

Detta efter att en GIF börjat spridas på sociala medier. Där tilldelar Philadelphia Flyers dåvarande coach Peter Laviolette Ville Leino ett ordentligt slag i huvudet i avbytarbåset.

Hoppa över Twitterpostning

ESPN har frågat Leino om händelsen. Och finländaren tonar ned det hela.

– Det är mycket känslor med i spelet. Coacherna tänder till och saker händer. Jag tror inte att Peter försökte slå mig, det ser värre ut i videon än vad det var, säger Leino.

Den före detta NHL-stjärnan säger sig ha funderat en hel del på den pågående debatten. Leino, vars första NHL-tränare var Mike Babcock, tycker att det är hårt att bara lyfta fram enskilda tränare eller incidenter, i och med att hela kulturen har förändrats.

– Förr gjorde eller sade nästan alla av mina tränare saker som inte är lämpliga i en normal arbetsmiljö.

Peter Laviolette instruerar sina spelare i avbytarbåset.
Peter Laviolette lotsar nuförtiden Nashville Predators Peter Laviolette instruerar sina spelare i avbytarbåset. Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire/All Over Press Peter Laviolette,Nashville Predators

En olyckshändelse, säger tränaren

Den nuvarande Predatorstränaren Laviolette var snabb med att svara på anklagelserna. I ett uttalande tar han avstånd från all form av våld. Den förre NHL-spelaren Daniel Carcillo har anklagat Laviolette för att tvinga sina spelare att slåss.

Slaget mot Ville Leino var en olyckshändelse, säger tränaren uttalandet.

– Videon med Ville Leino går att tolka på många olika sätt. Jag hade tagit timeout, försökte motivera laget och tänkte slå min näve i handflatan, men missade och träffade Villes hjälm.

– Det var verkligen inte menat som misshandel och jag har aldrig misshandlat någon av mina spelare, slår 55-åriga Laviolette fast.

Hoppa över Twitterpostning

Ville Leino lade av år 2017. I NHL representerade han förutom Philadelphia Flyers också Detroit Red Wings och Buffalo Sabres.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport