Hoppa till huvudinnehåll

Dicken och BK-46 ger Cocks en match i år – spelarna är förvånade: ”De kanske har en liten svacka”

Dickens Max Granlund firar ett mål under den första finalen mot Cocks våren 2019.
Max Granlund reser av och an från Stockholm. Han tränar med Hammarby och spelar matcher för Dicken. Dickens Max Granlund firar ett mål under den första finalen mot Cocks våren 2019. Bild: Tomi Hänninen handboll,Dicken,max granlund

Cocks är en bit efter i herrarnas handbollsliga. Samtidigt har serieledaren Dicken tagit för sig ordentligt. ”Jag är ganska överraskad över att det ser ut så här”, säger Max Granlund.

Cocks har vunnit de sju senaste FM-gulden i handbollsligan. Dessutom har Riihimäkilaget ofta tagit titlarna utan att pressas.

Nu ser det annorlunda ut. Både Dicken och BK-46 ser ut att kunna utmana Cocks.

Tabellen haltar och Cocks har två matcher mindre spelade, men de är sju respektive sex poäng efter Dicken och BK-46.

Dessutom förlorade Cocks i cupsemifinalen mot BK-46 tidigare i veckan.

– De är kanske inne i en liten svacka. De har ju satsat ganska mycket och spelat i Champions League. Jag är ganska överraskad över att det ser ut så här, säger Dickens Max Granlund till Yle Sporten.

Båda har slagit Cocks

Dicken slog HIFK i söndagens Helsingforsderby. Även i HIFK-lägret har man höjt på ögonbrynen åt hur tabellen ser ut.

– Dicken och BK-46 har spelat bra mot Cocks. Det visar att det inte är omöjligt att slå dem. Men jag är lite förvånad över läget, säger Niclas Ahlgren till Yle Sporten.

Dicken bortaslog Cocks tidigare i höst med klara siffror. Även BK-46 har slagit Cocks i Riihimäki.

– Vi spelade en bra match då. Det kommer att bli spännande i slutet av grundserien, säger Granlund.

Nöjd med derbyinsatsen

Dicken vann söndagens match med 31–22. Granlund dunkade in åtta av bortalagets mål och gjorde flest av alla i Idrottshuset.

– Vi gjorde det bra på alla sätt. Försvaret höll tätt och framåt rullade det på. På slutet somnade vi kanske till lite i försvaret, men annars var det tätt.

– Vi spelar bra, jobbar hårt och det är ett bra tecken med tanke på fortsättningen.

HIFK:s målsättning under resten av grundserien blir att säkra en plats i den övre slutserien. Det verkar bli en kamp mellan SIF och HIFK.

– Jag är besviken på dagens insats. Vi missade många lägen och då får Dicken utnyttja sina vassa kontringar. Då är det svårt att slå dem, säger Ahlgren.

Handboll, herrarnas FM-liga:

HIFK–Dicken 22–31 (9–15)
HIFK: Roman Protcenko 7, Niclas Ahlgren 5, Gheorghe Safronii 3, Vladimir Knopinskii 3, Oscar Udd 2, Géza Vasvári 1, Kristian Jansson 1.
Dicken: Max Granlund 8, Filip Söderlund 6, Robin Granlund 5, Gusten Montonen 3, Tadas Stankevicius 2, Ian Martin 2, Felix Nilsson 1, Mikael Mäkelä 1, Oskar Monnberg 1, Joacim Broman 1, Benny Broman 1.

Läs också