Hoppa till huvudinnehåll

Borgå simhall ska ytbehandlas igen ännu före jul - varningskoner visar var det är halt

Ett vått golv i en simhall.
Arkivbild från sommaren, när golvet just renoverats. Ett vått golv i en simhall. Bild: Yle/Rebecka Svedberg Borgå,simhallar,renovering,borgå simhall

Borgå simhall fick i somras ett nytt golv som visade sig vara för halt. Inför julen ska golvet delvis ytbehandlas på nytt, och det finns planer på att åtgärda golvets lutning nästa sommar.

Förra sommaren byttes kakelgolvet ut mot en polyuretanbaserad beläggning. Det nya golvet visade sig vara halt.

Golvet bearbetades med en skurmaskin och med ett halkskyddsämne. Nu finns det en plasttrall och varningskoner på ställen där ytbehandlingen inte lyckades.

Trallen finns på övre plattformen som går till bubbelbadet.

- Det lagade ett för tunt skikt där och det betyder att det inte hölls på där, säger förmannen för Borgå stads idrottsanläggningar, Max Roos.

Stället ska ytbehandlas veckoslutet före jul.

En man står utanför ett omklädningsrum i en simhall.
Max Roos, förman för Borgå stads idrottsanläggningar. Arkivbild från sommaren 2019. En man står utanför ett omklädningsrum i en simhall. Bild: Yle/Rebecka Svedberg Borgå,simhallar,renovering,Max Roos

Varningskoner har satts ut på andra ställen som är för hala. De ska också ytbehandlas på nytt.

- Vi har upptäckt några ställen som blivit felaktigt behandlade. Det är fråga om två ställen. Vi vill försäkra oss om att ingen springer på just dessa ställen så vi har satt ut koner där, säger Max Roos.

Lutningen kan åtgärdas först på sommaren

Förutom det hala materialet har golvet också fel lutning på flera stället. Vattnet rinner inte in i golvbrunnarna, utan samlas i pölar.

Att åtgärda det är en större operation, säger Max Roos.

- Vi har märkt lutningarna och tagit upp det med entreprenören. Det är ett större projekt som vi troligtvis kommer att slutföra vid en större renovering på sommaren.

Simhallens nya sida är stängd 20-23.12 för reparationerna av golvet. Simhallens andra bassänger är i bruk.