Hoppa till huvudinnehåll

Finlands förberedelser inför fotbolls-EM klarnar – möter Sverige i Stockholm en dryg vecka före slutspelsdebuten

Teemu Pukki firar ett landslagsmål.
Fotbollslandslaget inleder EM mot Danmark. Teemu Pukki firar ett landslagsmål. Bild: Yle/Tomi Hänninen Teemu Pukki,Finlands herrlandslag i fotboll

De första pusselbitarna i Finlands uppladdning inför fotbolls-EM är lagda. Bland annat väntar en landskamp mot Sverige i juni.

Det mesta talar för att januarilägret stryks ur kalendern, men på måndagen kom åtminstone bekräftelser på några av landskamperna inför sommarens fotbolls-EM.

Bollförbundet bekräftar på sin webbplats att herrlandslaget möter Sverige på Friends Arena i Stockholm den 4 juni.

Finland och Sverige har mötts under januariläger flera gånger de senaste åren, men den senaste matchen med de bästa spelarna tillgängliga är EM-kvalmötet i Helsingfors i oktober 2011.

Dessutom rapporterar Ilta-Sanomat att Finland möter Polen den 27 mars. Det skriver det polska förbundet på sin webbplats, men Bollförbundet har inte bekräftat detta ännu.

Både Sverige och Polen har kvalat in till EM nästa sommar.

Finlands plan är att spela fyra landskamper inför EM – två i mars och två i juni. EM-genrepet lär spelas i Tammerfors, men detaljer om de övriga landskamperna kommer senare.

Finland inleder EM mot Danmark i Köpenhamn den 13 juni. De två övriga gruppspelsmatcherna mot Ryssland och Belgien spelas i S:t Petersburg.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport