Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen börjar hitta tillbaka – blev poängbäst när Bulls åkte på knapp förlust

Lauri Markkanen fångar bollen
Lauri Markkanen gjorde 22 poäng mot Miami Heat. Lauri Markkanen fångar bollen Bild: EPA-EFE/TANNEN MAURY basketboll,NBA,Lauri Markkanen

22 poäng och sju returer blev Lauri Markkanens saldo i nattens match mot Miami Heat. Det gjorde honom till Chicago Bulls bästa poängplockare för första gången på flera veckor.

Lauri Markkanen har haft en tung höst i NBA. Hans eget spel har haltat samtidigt som han dragits med småskador. Hans klubb Chicago Bulls har också haft en motig start på säsongen.

För Markkanen börjar det nu se en aning bättre ut. I nattens möte med Miami Heat blev han Bulls bästa poängplockare. Senast det skedde var den 21 november.

Markkanen gjorde 22 poäng och tog sju returer, hans tredje bästa poängsaldo den här säsongen men dessvärre räckte det inte för att hjälpa laget till seger.

– Ingen gillar att förlora, vi är inte nöjda med resultatet. Jag har en grupp frustrerade spelare som vill vinna, men vi måste också ta i beaktande att vi är ett ungt lag. Vi hade målsättningar i matchen och de uppnådde vi, sade Chicagos tränare Jim Boylen till Chicago Sun-Times.

Bulls ledde med elva poäng i den första perioden men sedan jämnade matchen ut sig. I slutet av sista perioden så Bulls ut att kunna knipa en seger men Tyler Herro kvitterade till 97–97 då endast sju sekunder återstod.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Herro matchen och Miami Heat vann med 110–105.

– Mina lagkamrater litade på mig och passade bollen. Jag har bra självförtroende då jag kommer till skottlägen, sade Herro efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

För Chicago Bulls var det andra raka förlusten. Under natten till lördag förlorade man med 98–100 mot Golden State Warriors.

Läs också