Hoppa till huvudinnehåll

IF Raseborgs nya ordförande Kristoffer Silfver har ingen friidrottsbakgrund - kom med i verksamheten som ivrig förälder

Porträttbild Kristoffer Silfver.
Från och med årsskiftet tar Kristoffer Silfver som ordförande i IF Raseborg. Porträttbild Kristoffer Silfver. Bild: Christoffer Westerlund / Yle friidrott,ordförande,IF Raseborg,Raseborg,Ekenäs,Västnyland,idrott,Kristoffer Silfver

Från och med årsskiftet tar Ekenäsbon Kristoffer Silfver över som ordförande för friidrottsföreningen IF Raseborg.

Han säger att han inte har någon egentlig friidrottsbakgrund utan kom med i verksamheten tack vara dottern Mathildas friidrottsintresse.

Kristoffer Silfver har suttit som viceordförande i styrelsen för IF Raseborg. Han blev tillfrågad av sittande ordförande Claes Smeds om han kunde tänka sig att ta över som ordförande.

- Jag funderade en god stund innan jag tackade ja till uppdraget. Det innebär förstås lite mera arbete och det måste passa ihop med resten av livet också, säger Silfver.

Han efterträder alltså Claes Smeds, en verklig friidrottslegendar från Västnyland. Silfver medger att stövlarna känns lite stora att stiga i.

- Ordförandes roll har lite omstrukturerats i föreningen och dessutom fortsätter Smeds som styrelsemedlem. Han har lovat stöda mig på vägen.

Föreningen har god ekonomi

Silfver säger att det viktigaste uppdraget han som ordförande har är att tillsammans med den övriga styrelsen hålla koll på helheten.

- För oss gäller det ju att skapa fina förutsättningar för våra medlemmar att syssla med friidrott.

Han säger att IF Raseborgs ekonomi är god.

Oliver Helander.
Spjutkastaren Oliver Helander är IF Raseborgs kraftigast lysande stjärna just nu. Oliver Helander. Bild: EPA Oliver Helander

IF Raseborg grundades för tio år sedan då friidrottssektionen inom Ekenäs IF och Karis IK sammanslogs.

Föreningen har i dag ungefär 270 aktiva friidrottare. De tränas av cirka 30 ledare.

- Så gott som alla våra tränare har tränarutbildning.

Ingen egen friidrottsbakgrund

Kristoffer Silfver är en aningen ovanlig person som ordförande för en friidrottsförening eftersom han aldrig själv sysslat med friidrott.

- Jag kom med i föreningens verksamhet som en ivrig förälder tillsammans med min yngre dotter Mathilda Silfver som friidrottar.

- Det behövdes förstås frivilliga vuxna som funktionärer och styrelseledamöter. På den vägen rullar det vidare, småskrattar Silfver.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland