Hoppa till huvudinnehåll

Tjänsteman vid Esbopolisen dömd till böter för sexuella trakasserier – jobbar fortfarande kvar

Polisdräkt i mörkblått och med olika polismärken på.
En tjänsteman inom polisstyrelsen ska betala 1 700 euro i böter efter att ha sexuellt trakasserat en kvinnlig kollega. Bilden har ingenting med artikeln att göra. Polisdräkt i mörkblått och med olika polismärken på. Bild: Yle/Jasmine Nedergård Polis,polisklädsel

En civil tjänsteman vid Västra Nylands polisinrättning i Esbo har dömts till böter för att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt.

Västra Nylands tingsrätt gav sin dom i fallet på tisdagen.

Den manliga tjänstemannen har flera gånger gjort sexuella gester mot en kvinnlig anställds bakdel och i samband med det har han vid flera tillfällen tagit tag i kvinnans höft.

Mannen har också tagit tag i kvinnans rumpa då hon legat på magen i gymmet. Han har samtidigt rört kvinnans underliv.

Han har också uttalat sig vulgärt och sexuellt inför andra kvinnliga kollegor på arbetsplatsen, Esbo polisstation.

Han har flera gånger bett om att få röra kvinnliga kollegors bröst, gjort klämrörelser med händerna mot deras bröst och kommenterat deras klädsel på ett opassande sätt.

Mannen dömdes till 50 dagsböter för sexuellt antastande och brott mot tjänsteplikt. Mannen ska betala 1 700 euro i böter.

Den dömde mannen arbetar som materialförvaltningsplanerare vid polisstationen i Esbo.

Rättelse 10.12 kl.16.01: Information om att den dömda mannen jobbar vid Polisstyrelsen ändrades till att han jobbar som civil tjänsteman vid Esbo polisstation.