Hoppa till huvudinnehåll

Sista pusselbiten på plats – Finland träningsspelar mot Frankrike inför EM

Teemu Pukki tittar mot publiken och Robin Lod klappar honom på axeln.
Teemu Pukki och gänget kommer att möta Frankrike i mars. Teemu Pukki tittar mot publiken och Robin Lod klappar honom på axeln. Bild: imago images/ANE Edition/ All Over Press Finlands herrlandslag i fotboll

I slutet av mars ställs Finlands mot de regerande världsmästarna Frankrike. Matchen blir den andra under uppladdningen inför EM.

Det blir inget januariläger för fotbollsherrarna men fyra landskamper väntar inför EM. De officiella matchdagarna är i slutet av mars och i början av juni.

Sedan tidigare har det varit klart att Finland kommer att möta Polen i mars samt Sverige och Estland i juni. Nu är också den fjärde träningslandskampen bekräftad.

Efter bortamatchen mot Polen styr Finland kosan mot Frankrike där man kommer att möta de regerande världsmästarna. Matchen kommer att spelas antingen måndagen den 30 mars eller tisdagen den 31 mars.

Var matchen kommer att spelas klarnar inom kort.

– Vi får ett officiellt besked inom en vecka eller så, säger landslagschefen Lennart Wangel till HBL.

Senast Finland och Frankrike möttes var i kvalet till VM 2014. Då vann Frankrike med 1–0 i Helsingfors och 3–0 i Paris. Finland har spelat åtta matcher mot Frankrike genom åren och det har blivit fransk seger i samtliga.

Finlands EM inleds den 13 juni med match mot Danmark i Köpenhamn. Sedan väntar matcher mot Ryssland och Belgien i S:t Petersburg.

Frankrike spelar i en stenhård grupp i EM och möter Tyskland, Portugal samt en playoffvinnare.

Finlands träningsmatcher inför EM:

Fre 27.3 Polen – Finland, Wroclaw
Mån 30/tis 31.3 Frankrike – Finland
Tor 4.6 Sverige – Finland, Solna
Sö 7.6 Finland – Estland, Tammerfors

Läs också