Hoppa till huvudinnehåll

Christoffer Persson lämnar TPS: "Jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka"

Christoffer Persson
Christoffer Persson i TPS-tröjan. Christoffer Persson Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Christoffer Persson

Fredagens hemmamatch mot JYP blir Christoffer Perssons sista match för TPS. Efter den matchen återvänder backen till sin svenska klubb HV71.

- Det blir som det var tänkt från början, det vill säga en utlåning till och med den 15 december, säger han till Yle Åboland.

Svenskens nio matcher har resulterat i en assistpoäng, men han togs främst in för att förstärka Åboklubbens försvarsspel.

- Jag är nöjd med min insats. Jag har fått spela mycket och det har gått bra. Det har varit roligt att spela här och ett bra gäng att vara med i.

En stor anledning till att 34-åringen lånades ut till TPS var för att få mer speltid, då istiden i HV71 varit rätt begränsad den här säsongen.

- TPS har sagt att de är nöjda med mig och att de gärna hade lånat mig en längre tid än en månad. Jag kan också absolut tänka mig att komma tillbaka, men efter matchen mot JYP ligger mitt fokus på HV71 igen.

"Trots tabelläget håller truppen uppe humöret"

TPS är fortfarande näst sist i FM-ligan och har i nuläget elva poäng upp till en playoff-plats.

- I svenska SHL skulle det vara mer panik i det här läget, för där riskerar man att åka ur. Här i Finland är ligan stängd och då kan man i stället bara fokusera på att se framåt och försöka nå en slutspelsplats.

Christoffer Persson tror att TPS fortfarande kan nå en plats bland de tio bästa.

- Trots tabelläget håller truppen uppe humöret och tränar bra. Så visst finns chansen ännu. Med tanke på spelet borde vi ha tagit mer poäng. Vi borde till exempel ha vunnit gårdagens match mot KalPa, som vi till slut förlorade med 2-3 efter straffar.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland