Hoppa till huvudinnehåll

Alla chanser men fälld i stående skyttet igen – Kaisa Mäkäräinen bommade chansen till pallplacering

Kaisa Mäkäräinen ska börja skjuta
Stående skyttet blev stötestenen för Mäkäräinen. Kaisa Mäkäräinen ska börja skjuta Bild: Lehtikuva skidskytte,Kaisa Mäkäräinen

Tungt på vallen för de finländska damerna i Hochfilzen. Kaisa Mäkäräinen jagade lite säkerhet på vallen efter misslyckandet i Östersund och det såg bra ut – men icke sa nicke. Mäkäräinen tappade de goda chanserna till pallplacering vid det stående skyttet och slutade utanför topp-10.

Mäkäräinen som startade ut som 47:e dam hade alla chanser till en pallplacering i dag då hon än en gång var en av de snabbaste i spåret.

Med prickfritt i det första skyttet var hon tvåa, en knapp sekund från täten, och det såg riktigt lovande ut.

Men det stående skyttet satte käppar i hjulet för Mäkäräinen igen. Det andra skyttet gick snett och Mäkäräinen fick åka på två straffrundor.

47,8 sekunder till Wierer och en trettonde plats var slutresultatet då Mäkäräinen tappade på slutet i skidfart. Hon hade till slut den femte bästa tiden i spåret i dag.

Mironova knep sin första pallplacering framför näsan på Fialkova

Dorothea Wierer lyckades inte skjuta prickfritt men en seger blev det hur som helst. Wierer var 5,9 sekunder snabbare än Ingrid Landmark Tandrevolt som hade noll bommar på vallen. Wierer var tredje snabbast i spåret.

Också Fialkova sköt fläckfritt och jagade en pallplacering men slutade till slut fyra. Hon blev 22 sekunder från Wierer och knappa fyra sekunder från trean Svetlana Mironova.

För Mironova var det första pallplaceringen i karriären.

För Mari Eder resulterade tävlingen i två bommar och hon var trettiosjunde. Fjortonde snabbast i spåret, världscuppoäng och med i jaktstarten på söndag.

De övriga finländarna hade de väldigt tungt och kvalificerade sig inte.

Suvi Minkkinen hade stora problem på vallen. I det första skyttet hade hon hela 4 bommar och var 74:e i det läget. Det stående skyttet resulterade i ytterligare två bommar och hon var till slut 98:e och sämsta finländare i dag. Jenny Fellman var 76:a med två bommar.

Resultat, Skidskytte, damernas sprint:

1) Dorothea Wierer, Italien 21:26,5 (1+0)
2) Ingrid Landmark Tandrevolt, Norge +5,9 (0+0)
3) Svetlana Mironova, Ryssland +18,3 (0+1)
---
13) Kaisa Mäkäräinen, Finland +47,8 (0+2)
37) Mari Eder, Finland +1:22,9 (1+1)
76) Jenny Fellman, Finland +2:22,8 (1+1)
98) Suvi Minkkinen, Finland +4:00,1 (4+2)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport