Hoppa till huvudinnehåll

Johannes Thingnes Bö omutbar i sprinten – Tero Seppälä knep världscuppoäng igen

Johannes Bö skjuter.
Johannes Thingnes Bö har vunnit två raka sprinttävlingar i år. Johannes Bö skjuter. Bild: ullstein bild - Sven Simon/ All Over Press Johannes Bø,skidskytte

En bom gjorde inget. Johannes Thingnes Bö knep säsongens andra världscupseger då han vann sprinten i Hochfilzen. Tero Seppälä blev bästa finländare på 35:e plats.

När säsongen körde igång i Östersund förra veckan blev det en seger var för giganterna Johannes Thingnes Bö och Martin Fourace. Bö vann sprinten och Fourcade distansloppet.

Nu har världscupen landat i Hochfilzen och då blev det en ny sprintseger för Bö. Norrmannen bommade ett skott i det stående skyttet men var ruskigt snabb i spåret och det räckte.

Bö vann med 7,8 sekunder före fransmannen Simon Desthieux som också hade en bom. Ryssen Aleksandr Loginov fällde samtliga tavlor och det gav en tredjeplats.

Tack vare dagens seger tog Bö över världscupledningen igen. Martin Fourcade som hade den gula västen innan dagens tävling slutade på tionde plats.

Tero Seppälä knep poäng för tredje tävlingen i rad. Seppälä drog på sig två straffrundor och slutade på 35:e plats. Han var drygt en och en halv minut långsammare än Bö i dag.

Olli Hiidensalo slutade på 49:e plats. Det gör att både Seppälä och Hiidensalo får tävla i jaktstarten på lördag dit de 60 bästa i dagens sprint kvalificerade sig.

Jaakko Ranta hade en svår dag i Hochfilzen och slutade på en blygsam 105:e plats.

Resultat, herrarnas sprint:

1. Johannes Thingnes Bö NOR 25.07,8 (1)
2. Simon Desthieux FRA +7,8 (1)
3. Aleksandr Loginov RUS +14,6 (0)
4. Matvej Jelisejev RUS +20,6 (0)
5. Lukas Hofer ITA +20,8 (1)
6. Tarjei Bö NOR +23,4 (2)
--------------------
35. Tero Seppälä FIN +1.32,6 (2)
49. Olli Hiidensalo FIN +1.44,0 (2)
105. Jaakko Ranta FIN +4.05,9 (3)

Läs också