Hoppa till huvudinnehåll

Lejonen fortfarande utan mål på ”uteis” i ryska EHT-turneringen – Jalonen totalsågar domarna: ”Av någon orsak går det alltid så här”

En mardrömsstart och enorma problem med offensiven. Det krävdes inte mer än två mål för Ryssland för att säkra seger framför en jublande hemmapublik i S:t Petersburg. Men chefstränaren Jukka Jalonen anser att åtminstone det första var tvivelaktigt.

Det gick inte riktigt lika dåligt som senast, men Lejonen fick ändå lämna den ryska EHT-turneringen med ytterligare en förlust. Den här gången skrevs slutsiffrorna 0-2 i S:t Petersburg.

Det efter att så sent som i går ha spelat mot Sverige i Moskva.

– Det var nog inget problem att ställa om. Det här är en unik upplevelse, eventuellt något som endast händer en gång i livet, intygar ändå målvakten Frans Tuohimaa för Yle efter matchen.

Riktigt fullsatt var det inte på Krestovskij-stadion, men enligt de officiella siffrorna var det ändå knappt 70 000 ögonpar som följde med matchen. Det var med andra ord bäddat för rysk hockeyfest.

Ryssland fick pröva på spelet i power play tidigt, då Finland åkte på en tvivelaktig utvisning för ett felaktigt kedjebyte. Jukka Jalonen protesterade mot domslutet, men det stod. I det numerära överläget som följde satte Ryssland 1–0-målet.

– Jag tror att det är bäst om jag inte säger något. Åtminstone den där första utvisningen … vi kollade situationen på video och jag såg inte något fel. Av någon orsak går det alltid så här. Vi kan säga som så att jag inte håller med domarna, säger chefstränaren Jukka Jalonen.

Nöjd med insatsen

Finland fick ändå inte något till stånd i anfallsväg och då Ryssland satte 2–0 i den tredje perioden var matchen klappad och klar. Men Jalonen kan ändå glädjas åt Lejonens insats i turneringen.

– Jag tycker att det i allmänhet såg bättre ut än det gjorde i Helsingfors. Vi gör egentligen bara en dålig period, och den kom i den första matchen mot Tjeckien, säger han och skickar en liten pik i Rysslands riktning:

– Vi spelade ju på liten is i dag och förde spelet hur vi ville. Visst är Ryssland bra, men inte kan jag vara missnöjd över hur det såg ut.

I dagens andra match slog Sverige Tjeckien med 3–1 och tog samtidigt hem turneringssegern. Endast en seger på ordinarie speltid kunde ha lyft Finland förbi Tre Kronor i tabellen.

Resultat:

Sverige – Tjeckien 3–1 (0–0, 2–0, 1–1)

Ryssland – Finland 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
1.52 Anton Slepisjev (Vadim Sjipatsjov) 1–0 pp
58.05 Slepisjev 2–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport