Hoppa till huvudinnehåll

”Det snyggaste målet någonsin” – Roope Ranta charmade tyska publiken med zorromål

Roope Ranta med pucken.
Roope Ranta var matchens lirare. Roope Ranta med pucken. Bild: imago images/Kessler-Sportfotografie/ All Over Press ishockey,Roope Ranta

Över 15 000 åskådare fick se ett mål de sent ska glömma i matchen mellan Löwen-Frankfurt och EC Bad Nauheim i den tyska andraligan. Frankfurts finländare Roope Ranta bjöd på ett klassiskt zorromål i matchen.

Mikael Granlund gjorde ett av alla tiders snyggaste VM-mål 2011. Andrej Svetjnikov stod för NHL-säsongens vackraste fullträff i slutet av oktober.

Den gemensamma nämnaren? Naturligtvis ett zorromål.

Under helgen fick den tyska ishockeypubliken se ett liknande mål. Löwen-Frankfurts finländare Roope Ranta som bjöd på zorromålet i utomhusmatchen mot EC Bad Nauheim.

I början av den tredje perioden åkte han in bakom kassen, lyfte upp pucken på klubbladet och vispade in 2–1.

– Isen var nyspolad och jag fick mycket tid och utrymme så det var ett enkelt mål, säger Ranta till tidningen Frankfurter Allgemeine.

Tidningen beskriver målet som det snyggaste någonsin i en utomhusmatch i Tyskland.

Faktum är att det här inte var första gången som Ranta lyckades med ett zorromål. För nästan exakt två år sedan gjorde han ett liknande mål då han spelade för Lausitzer Füchse.

Frankfurts finländske tränare Matti Tiilikainen var väldigt imponerad av målet.

– Jag har aldrig sett ett liknande mål tidigare på plats. Roope gjorde en fantastisk match, hans bästa den här säsongen. Jag tror att finländare föredrar att spela utomhus, säger Tiilikainen.

Löwen-Frankfurt besegrade EC Bad Nauheim med 3–2 efter straffar. Ranta gjorde även mål i straffläggningen.

31-årige Ranta har tidigare spelat ligahockey för Blues och även representerat bland annat Jokipojat och Jukurit i Mestis.