Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukkis tå är inte bruten, enligt brittiska uppgifter – riskerar ändå att missa helgens match

Teemu Pukki håller om sin fot och får stöd av lagkamrater.
Teemu Pukkis deltagande i lördagens match mot Wolverhampton är osäkert. Teemu Pukki håller om sin fot och får stöd av lagkamrater. Bild: imago images/Focus Images/ All Over Press Teemu Pukki,Norwich City FC

Det misstänktes att Teemu Pukki bröt sin tå i samband med Norwichs match mot Leicester förra lördagen. Så är ändå inte fallet, hävdar Norwich Evening News. Trots att tån inte är bruten riskerar den svullna foten att sätta stopp för Pukkis spel på lördag mot Wolverhampton.

Teemu Pukki inledde målskyttet i matchen mellan Norwich och Leicester med sin nionde fullträff för säsongen. Efter matchen som slutade 1–1 hade Norwichs tränare Daniel Farke trista besked att komma med – Teemu Pukki misstänktes ha brutit sin tå i matchen.

– Han är i storform. Men smärtan är också stor. Ifall han varit 100 procent frisk kunde han kanske ha gjort fler mål. Faktum att han krigade igenom smärtan berättar massor om hans karaktär, berättade Farke för BBC.

Men vidare undersökningar som gjorts under helgen har visat att tån inte är bruten, menar Norwich Evening News.

Ändå är det inte sagt att Pukki kan spela på lördag, då nästjumbon Norwich tar emot ligaåttan Wolverhampton. Finländarens fot är nämligen fortfarande svullen och därför genomgår finländaren för tillfället "intensiva behandlingar" för att vara i skick till helgen, enligt uppgifterna.

Trots skadan spelade Pukki hela bortamatchen mot Leicester.

Läs också