Hoppa till huvudinnehåll

Intrång på kemikalieförråd i Esbo utreds som misstänkt grovt narkotikabrott – misstänkta greps då de försökte fly landet

Poliisiautoja Algol Chemicals Oyn pihassa.
Ungefär tio anställda var på jobb då intrånget gjordes. En person skadades lindrigt. Poliisiautoja Algol Chemicals Oyn pihassa. Bild: Matti Myller / Yle polisfordon,polisen

Polisinrättningen i Västra Nyland utreder tillsammans med Centralkriminalpolisen och Tullen gårdagens intrång på kemikalieförrådet i Esbo som misstänks grovt narkotikabrott.

Polisen grep på måndagen flera personer och beslagtog stora mängder droger. De misstänkta greps vid Olympiaterminalen i Helsingfors då de försökte lämna landet.

Förrådet ägs av Algol Chemicals som är en del av den finska Algol-koncernen som specialiserar sig på industri- och specialkemikalier samt polymerer för industriella produktionsprocesser. Företagets verksamhet misstänks inte vara relaterat till brottet.

Ungefär tio anställda var på jobb då intrånget gjordes. En person skadades lindrigt.

Alla misstänka är utländska medborgare.

Av undersökningsskäl kommer polisen inte att ge mer detaljerad information om förundersökningen. Polisen fortsätter att undersöka brottet och kommer inte informera mer om fallet.

Polisen uppger inte hurdan narkotika det är frågan om, och inte heller hur stora mängder det handlar om.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen