Hoppa till huvudinnehåll

Polisen hittade kokain i en sluten container - kopplat till intrånget på kemikalieförrådet i Esbo i går

Polisbilar parkerade vid Olympiaterminalen i Helsingfors. En polis står bredvid en bil med öppna dörrar och öppen baggagelucka.
Polisen grep de misstänkta gärningsmännen vid Olympiaterminalen. Polisbilar parkerade vid Olympiaterminalen i Helsingfors. En polis står bredvid en bil med öppna dörrar och öppen baggagelucka. Bild: Lehtikuva Polisoperationer,Polis,Esbo,Helsingfors,Olympiaterminalen

Polisen misstänker att de hittat kokain i en sluten container i Esbo. Den upphittade narkotikan är kopplad till fallet där maskerade män bröt sig in i en kemikalieförråd i Karaåkern. Polisen grep de misstänkta gärningsmännen i går eftermiddag vid OIympiaterminalen i Helsingfors.

Västra Nylands polisinrättning uppger att de grep flera personer vid Olympiaterminalen i går kväll. De gripna misstänks för grovt narkotikabrott. Personerna var på väg att lämna landet då de greps.

Tidigare i går uppgav polisen att de misstänker fem personer för intrånget vid förrådet i Esbo.

Polisen uppger nu att de misstänker att de hittat kokain i en sluten container i Esbo. Polisen beslagtog också stora mängder narkotika vid gripandet vid Olympiaterminalen.

De gripna personerna är svenska, danska och albanska medborgare, säger polisen. De har alla sitt ursprung i Albanien.

Polisen säger att de fick veta om inbrottet i kemikalieförrådet först då kemikalieföretaget ringde polisen och meddelade att maskerade män gjort intrång i förrådet.

- Hade vi vetat om saken tidigare så hade det inte gått så långt, säger undersökningsledare Kari Siivo.

Kemikalieföretaget misstänks inte ha någon koppling till brotten.