Hoppa till huvudinnehåll

Sjundeå får en ny allaktivitetshall - blir klar hösten 2020

Sjundeå bollhall bredvid den nya bollhallen
Den gamla hallen (till vänster) som nu ersätts med en ny ligger alldeles bredvid den nya hallen som byggdes för några år sedan. Den ägs inte av kommunen. Sjundeå bollhall bredvid den nya bollhallen Bild: YLE / Linus Westerlund Sjundeå,idrottshallar,sjundeå bollhall

Om allt går enligt planerna är Sjundeås nya allaktivitetshall klar hösten 2020. Kommunstyrelsen har godkänt projektplanen och kommunen börjar nu leta efter en entreprenör för bygget.

Den gamla bollhallen i Sjundeå stängdes i somras på grund av allvarliga brister i konstruktionerna. Tanken är att den gamla hallens grund ska utnyttjas då den nya hallen byggs.

Kommunfullmäktige har reserverat 1,1 miljoner euro i nästa års budget för att bygga hallen. Enligt planerna ska den vara klar att tas i bruk i september 2020.

Den nya hallen ska vara betydligt mera funktionell och mångsidig än den gamla hallen. Förutom till idrott ska den också kunna användas för utställningar, mässor och andra evenemang.

I motsats till den gamla hallen ska den ha en skiljevägg som gör det möjligt att avskilja tre till fyra träningssalar.

Flera mindre salar

Eftersom seriematcherna i handboll spelas i den relativt nybyggda hallen i Sjundeå är behovet av läktare mindre i den nya allaktivitetshallen som kommer att byggas.

I stället ska det byggas två mindre salar som kan användas till bland annat yoga och olika former av gymnastik.

Då den nya hallen står färdigt kommer det att finnas möjlighet till betydligt mera idrottsturer än tidigare i Sjundeå.

Om kommunen dessutom går in för att bygga nya idrottslokaler i det nya skolcentret kommer det att finnas tre idrottslokaler bredvid varandra i Sjundeå.

Då hallen byggs ska man ta i beaktande att det i närheten kommer att byggas ett nytt skolcentrum. Det ska därför bli möjligt att leda jordvärme till hallen för att kunna sänka uppvärmningskostnaderna.

Läs också