Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Följ herrarnas sprint i skidskytte

För Kaisa Mäkäräinen har säsongsstarten varit tyngre än någonsin tidigare. Mäkäräinen har bara lyckats knipa en enda topp-10-placering på fyra tävlingar. I Frankrike har hon sin sista chans före julpausen att nå topplaceringar. På torsdag inleder herrarna med sprint i Annecy.

Efter att i åtta säsonger på raken slutat bland de fem främsta i totalcupen fick Mäkäräinen nöja sig med en sjunde plats i fjol. Att det de senaste åren blivit allt tuffare motstånd har väl inte överraskat någon, men att till och med topp-10-placeringar kräver en toppinsats är ett tecken på att nivån är högre än någonsin.

Mäkäräinen hör fortfarande till de snabbaste damerna i spåret, men hon är inte längre den snabbaste. I säsongens tävlingar har hon varit 5–7:e snabbaste dam i spåret.

Bara på distansen i Östersund har hon varit bland de tre snabbaste. Hon har framför allt förlorat sekunder på den sista rundan.

Under de två första tävlingsveckorna har Mäkäräinen inte åkt stafetterna på grund av att hon känt sig krasslig.

Nu i Annecy torde hon vara fullt återställd. Det behöver hon vara om hon vill plocka topp-10-placeringar.

Frankrike eller Norge på herrsidan

Johannes Bø har vunnit tre av fyra tävlingar den här säsongen. Men det är bara i jaktstarten i Hochfilzen som han har varit överlägsen.

Bø har bjudits på hårt motstånd, inte bara av Martin Fourcade utan av en hel armé franska skidskyttar. Nu på hemmaplan kommer fransmännen garanterat att vara ännu ett strå vassare.

Även Tero Seppälä har visat jämn form så här långt. Fullträffen saknas ännu för Seppälä. Med ett perfekt lopp har Seppälä chanser att klämma sig in bland de 15 främsta. Redo att utmana toppåkarna är han ändå inte ännu.

Ska Johannes Bø fortsätta sin segerdans eller kommer någon av de formstarka fransmännen att fälla Bø från tronen?

På torsdag kör herrarna sprint med start klockan 15.10 i TV2 och på Arenan.

Programmet i Annecy, Le Grand Bornand

TidDistans
Torsdag 19.12 klockan 15.10Herrar sprint
Fredag 20.12 klockan 15.05Damer sprint
Lördag 21.12 klockan 13.55Herrar jaktstart
Lördag 21.12 klockan 15.55Damer jaktstart
Söndag 22.12 klockan 13.05Herrar masstart
Söndag 22.12 klockan 15.10Damer masstart

Tävlingarna sänds i TV2 och på Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport