Hoppa till huvudinnehåll

Doll satte punkt för norska segersviten – finländska knallen kroknade och missade världscuppoäng

Benedikt Doll.
Benedikt Doll körde hem sprinten i Annecy. Benedikt Doll. Bild: imago images/Eibner Europa/ All Over Press Benedikt Doll

Efter två raka norska sprintsegrar i världscupen bröts sviten i Annecy av Benedikt Doll. Tero Seppälä tog åter poäng trots missar på skjutvallen – och Tuomas Harjula glimtade till i sin debut.

Johannes Thingnes Bö har gått som klockan under upptakten av världscupen i skidskytte. Men efter tre segrar på fyra starter missade norrmannen pallen i dag.

Bö bommade två skott i sprinten och då räckte inte ens hans fantomfart i skidspåret till pallen. Norrmannen slutade fyra i sprinten.

I stället blev det tyskt i topp. Benedikt Doll sköt fullt i båda skyttena och kammade hem sin andra världscupseger i karriären.

Tysken hade knappt tio sekunder ner till tvåan Tarjei Bö.

Seppälä tog poäng igen

En bit längre ner i fältet gjorde två av finländarna väl ifrån sig. Den största positiva överraskningen var Tuomas Harjula.

Harjula har åkt i säsongens två herrstafetter, men i dag fick han köra sin första individuella tävling i världscupen. Han tog för sig direkt.

Harjula prickade alla skott på vallen och hade världscuppoäng på gaffeln inför spurtvarvet. Krafterna räckte inte till för en plats bland de fyrtio främsta, men han får åtminstone tävla i lördagens jaktstart.

Harjula slutade 51:a i sprinten – två minuter långsammare än Doll.

Tero Seppälä var vassast i den blåvita trion. Seppälä bommade två skott, men han hade en helt annan fart i spåret än Harjula och blev 33:e.

Seppälä var 19:e snabbast i åktid och säkrade världscuppoäng för femte gången i vinter. Hans bästa placering (24:e) hittills kom i jaktstarten i Hochfilzen förra helgen.

Olli Hiidensalo slutade 68:e och får inte tävla i lördagens jaktstart.

Skidskytte, världscupen:

Sprint, herrar:
1) Benedikt Doll, Tyskland 23.22,1 (0)
2) Tarjei Bö, Norge + 9,4 (0)
3) Quinton Fillon Maillet, Frankrike + 11,3 (0)
4) Johannes Thingnes Bö, Norge + 14,8 (2)
5) Erlend Bjöntegaard, Norge + 15,0 (0)
---
33) Tero Seppälä, Finland + 1.21,6 (2)
51) Tuomas Harjula, Finland + 1.59,5 (0)
68) Olli Hiidensalo, Finland + 2.32,8 (3)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport