Hoppa till huvudinnehåll

I oktober ska den stå klar - idrottsfolket i Sjundeå väntar på sin nya allaktivitetshall

Porträttbild på Ilmari Viljanen och Tom Paasikivi.
Sjundeås byggchef Ilmari Viljanen och Sjundeå IF:s ordförande Tom Paasikivi väntar på den nya allaktivitetshallen. Porträttbild på Ilmari Viljanen och Tom Paasikivi. Bild: Christoffer Westerlund / Yle Sjundeå,Västnyland,ordförande,allaktivitetshallar,Sjundeå IF,byggnadschefer,sjundeå gamla bollhall

Idrottsfolket med Sjundeå IF i spetsen väntar ivrigt på den nya allaktivitetshallen. Nu ska Sjundeå kommun hitta en entreprenör för den nya hallen som ska ersätta bollhallen som stängdes i somras.

Tom Paasikivi som är ordförande för Sjundeå IF säger att beskedet att bollhallen skulle stängas kom som en chock för alla som använder den.

- Vi har ju den nya hallen, men användarna är många så den räcker helt enkelt inte till, säger Paasikivi och konstaterar att förutom Sjundeå IF:s handbollsspelare behöver till exempel fotbollsspelare, innebandyspelare och badmintonspelare den.

Sjundeå gamla bollhall.
Den gamla bollhallen försattes i användningsförbud i somras. Sjundeå gamla bollhall. Bild: Yle/Marica Hildén sjundeå gamla bollhall

Nu är det klart att den gamla hallen ersätts av en ny allaktivitetshall som ska stå klar i september eller oktober 2020.

- Fram till dess att den nya hallen är klar har vi löst problemet med träningsturer på det viset att vi har köpt flera turer från den nya allaktivitetshallen här bredvid, säger Paasikivi.

Han säger att det ändå är en kostnadsfråga för föreningen.

Kommunen söker statsstöd

Paasikivi konstaterar att föreningsmänniskor i Sjundeå otåligt väntar på att den nya hallen ska stå klar.

Kommunstyrelsen i Sjundeå har reserverat 1,1 miljoner euro för bygget. Ilmari Viljanen som är byggchef i Sjundeå tror och hoppas att både budget och tidtabell håller.

- Genast efter nyår lägger vi ut entreprenadförfrågan för att få i gång bygget så fort som möjligt. Under tiden försöker vi ännu få statsstöd för det här projektet för att kommunen kunde få sin andel av kostnaderna lite lägre, säger Viljanen.

Meningen är att byggarbetena börjar i maj eller juni, säger han.

Den nya allaktivitetshallen kommer att byggas på den gamla bollhallens grund. Den nya hallen ska vara betydligt mera funktionell och mångsidig än den gamla hallen.

Förutom till idrott ska hallen också kunna användas för utställningar, mässor och andra evenemang.

Eftersom behovet av läktare är obefintligt i den nya hallen kommer den att få två mindre salar för till exempel yoga och gymnastik i stället. I den nya hallen ska det också vara möjligt att ordna mässor och konserter.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland