Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn värvar division 3-spelare från Pargas IF: "Har alla möjligheter att utvecklas till en riktigt bra ligaspelare"

IFK Mariehamn-spelare firar ett mål i ligamatchen mot HJK.
IFK Mariehamn-spelare firar ett mål i ligamatchen mot HJK. IFK Mariehamn-spelare firar ett mål i ligamatchen mot HJK. Bild: Matti Raivio / All Over Press IFK Mariehamn

Fotbollsspelaren Frans Grönlund lämnar Pargas IF för ligaspel i IFK Mariehamn. På seniornivå har Grönlund endast spelat division 3-fotboll. Jag är mycket glad över att få visa vad jag går för på liganivå, säger Grönlund på IFK Mariehamns webbplats.

I höstas tog Pargas IF:s fotbollsherrar klivet från division 3 till division 2. Efter säsongen meddelade klubben att nyckelspelaren Frans Grönlund fortsätter i klubben.

Så blir det ändå inte. Ligalaget IFK Mariehamn tillkännager nämligen nu att Grönlund i stället flyttar västerut.

– Frans är en ung och lovande mittback som vi testat vid två olika tillfällen och vi är nu överens om ett ettårsavtal med honom. Han är en utvecklingsbar spelare som i rätt miljö har alla möjligheter att utvecklas till en riktigt bra ligaspelare och till och med kunna ta steget vidare efter det, säger klubbdirektören Peter Mattsson på klubbens webbplats.

"Tack Pargas"

Även Grönlund själv är belåten.

– Jag är mycket glad över att få visa vad jag går för på liganivå. Samtidigt vill jag passa på att tacka Pargas IF, som verkligen hjälpte mig framåt i min karriär.

– Pargas IF är en bra förening för unga spelare som vill framåt och man tar verkligen bra hand om spelarna där. Tack Pargas och fansen på Pajbacka.

19-åringen, som är fotbollsfostrad i Åboklubben FC Inter, har tecknat ett kontrakt som är ettårigt.

Läs också