Hoppa till huvudinnehåll

Valtteri Bottas hittade den förlorade gnistan till formel 1 i år: ”Jag förälskade mig i sporten igen”

Valtteri Bottas ler.
Valtteri Bottas ler igen. Valtteri Bottas ler. Bild: All Over Press Valtteri Bottas

Den gångna formel 1-säsongen tände gnistan hos Valtteri Bottas igen. Dessutom medger han att utvecklingen räddade en fortsättning i Mercedes.

Efter säsongens sista formel 1-lopp konstaterade Valtteri Bottas att känslan är mycket bättre nu än ett år tidigare.

Efter säsongen 2018 var Bottas ifrågasatt. Han ifrågasatte också sin kärlek till sporten och hans position i Mercedes var hotad.

– Om jag hade haft en likadan säsong som 2018, tror jag inte att stallet hade förlängt med mig. Så fungerar formel 1, säger han enligt Autosport.

Under sommaren spekulerades det i om Bottas eller Esteban Ocon skulle få köra i Mercedes nästa säsong. Till slut föll valet på Bottas.

Bottas slutade tvåa i VM-serien – klart distanserad av sin stallkamrat Lewis Hamilton. Trots det gjorde finländaren sin bästa säsong i karriären sett till antalet segrar, pallplatser och poäng.

– Jag har haft mycket roligare mellan loppen och på sätt och vis förälskade jag mig i sporten igen – något som jag delvis tappade mot slutet av 2018.

– Jag njuter verkligen av att köra och nu kan jag med glädje säga att jag har många år kvar i mig – förhoppningsvis med samma utveckling.

Lättare att ladda om nu

Nu laddar Bottas batterierna inför nästa säsong.

Han säger att det är enklare att göra det nu än för ett år sedan. Då räknade han ner dagarna tills säsongen skulle ta slut.

– Det är också positivt för stallet att veta att jag kan leverera resultat under en hel säsong på varenda bana och att jag siktar uppåt till nästa år.

Läs också