Hoppa till huvudinnehåll

"Alla tänkte nog redan på julen": Ville Meskanen slog till direkt i ligan men Ilves segersvit ändå bruten till jul

Ville Meskanen.
Ville Meskanen var tillbaka i FM-ligan efter åren i Nordamerika. Ville Meskanen. Bild: Miikka Jäskeläinen/AOP Ville Meskanen

Ville Meskanen lämnade Nordamerika bakom sig och var tillbaka i FM-ligan och Ilves-tröjan på fredagskvällen – och skrev in sig i målprotokollet direkt. Ett mål för honom, och totalt fem för Ilves räckte ändå inte till då JYP åkte iväg med segern. Därmed var det slut på Ilves långa segersvit.

Ville Meskanen som valde att återvända till FM-ligan och Ilves efter att New York Rangers placerat honom på waiverslistan, slog till direkt.

Dryga 25 minuter tog det för anfallaren som hållit till i AHL, att öppna målkontot.

Hoppa över Twitterpostning

Första matchen tillbaka i Ilves-tröjan och direkt en fullträff som heter duga. Meskanen reducerade matchen till 3–1 i slutet av den andra perioden.

Meskanen fick ändå åka på sin första förlust i ligan då JYP till slut var bättre med 6–5.

– Alla tänkte nog redan på julen. Det var öppna dörrar åt båda hållen, kommenterar Meskanen den målrika matchen enligt Yle Urheilu.

Det var tredje gången den här säsongen som JYP åkt iväg med segern i inbördesmöten. För Ilves tog samtidigt den sju matcher långa segersviten slut.

Ville Meskanen återvände i december till Ilves från Nordamerika och har ett kontrakt som sträcker sig till slutet av säsongen 2021 med klubben. Utöver det finns det en option på en säsong till.

Jubileumsfirande i Kuopio och Lahtis

Janne Keränen fick spela jubileumsmatch då HPK gästade KalPa i Kuopio. Keränen spelade i dag sin 700:e match i ligan.

Mål fick han inte fira men segern desto klarare. KalPa vann matchen med klara 5–2.

Keränen har i år stått för sju mål och sex assist på 26 matcher. Keränen återvände till KalPa inför den här säsongen från Lukko.

Totalt har Keränen stått för 320 poäng (164+156) i ligan sedan 2006 då han spelade sin debut för HIFK. Ser man på statistik från åren 2015-2019 så har Keränen gjort flest mål av alla (85) stycken. Charles Bertrand ligger andra i den statistiken på 76 mål.

Hoppa över Twitterpostning

Också i Lahtis firades det. Domarna Jani Pesonen och Lauri Nikulainen dömde båda i onsdags jubileumsmatcher och Pesonen prisades i dagens match mellan Pelicans och Tappara.

Linjedomaren Jani Pesonen dömde sin 500:e match då HPK och Sport drabbade samman på onsdagen. Han blev femte linjedomaren genom tiderna att nå den milstolpen.

Lauri Nikulainen fick däremot 300 dömda matcher fullt i onsdagens match mellan HIFK och Lukko.

Ligan gick i och med dagens matcher på julpaus och nästa matchomgång spelas den 26.12.

Resultat, FM-ligan i ishockey:

KooKoo – SaiPa 6–3 (3–2, 1–1, 2–0)
KalPa – HPK 5–2 (0–1, 2–0, 3–1)
TPS – HIFK 2–5 (0–2, 1–2, 1–1)
Ilves – JYP 5–6 (0–2, 2–1, 3–3)
Pelicans – Tappara 4–6 (2–2, 0–4, 2–0)
Lukko – Sport 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
Kärpät – Jukurit 5–2 (2–1, 2–0, 1–1)

Läs också