Hoppa till huvudinnehåll

Fem sitter häktade för det våldsamma intrånget i en kemikaliefabrik i Esbo - Polisen: Inte säkert att den albanska maffian ligger bakom

Helsingfors tingsrätt.
Helsingfors tingsrätt häktade fem misstänkta i dag. Helsingfors tingsrätt. Bild: Henrietta Hassinen / Yle Helsingfors tingsrätt,Helsinki Court House,rättegång,rättegångsbiträden,advokater

Helsingfors tingsrätt har häktat fem personer som är misstänkta i härvan kring intrånget i ett kemikalieförråd i måndags i Esbo.

Tre personer häktades på torsdagen och ytterligare två i dag på fredag. Männen misstänks för grovt narkotikabrott samt för försök till grovt rån.

Sammanlagt grep polisen sex personer. Fem greps i Olympiaterminalen i Helsingfors och en på annat håll. En person som bor i Finland, men härstammar från Albanien, har släppts fri.

Polisen korrigerar också sitt tidigare uttalande om att brottet skulle ha koppling till albansk organiserad brottslighet. I det här skedet av utredningen går den informationen inte att verifiera, enligt polisen.

Polisen utreder ärendet i samarbete med Centralkriminalpolisen och Tullen i Finland och med myndigheter i utlandet.

Det var i måndags som maskerade män trängde sig in på en kemikaliefabriks områden i Esbo. De var ute efter en container som lastades av från en lastbil. Inne i containern hittade polisen stora mängder kokain.

I samband med att fem män greps vid Olympiaterminalen i Helsingfors hittade polisen också stora mängder narkotika. De gripna männen är albanska och danska medborgare. Kemikalieföretaget i Esbo misstänks inte för något brott.