Hoppa till huvudinnehåll

Friidrottsförbundet har valt Eeva Kantomäki till ny träningschef i huvudstadsregionen – "har enorm vilja att förbättra läget"

Eeva Kantomäki.
Eeva Kantomäki har varit träningschef för Espoon Tapiot tidigare. Eeva Kantomäki. Bild: Friidrottsförbundet. Finlands Friidrottsförbund,Eeva Kantomäki

Finlands friidrottsförbund (SUL) har valt Eeva Kantomäki till ny träningschef för huvudstadsregionens stadsträningscentra. Kontraktet sträcker sig till slutet av år 2020. Till ansvarsområdena hör bland annat utvecklingen och koordineringen av juniorlandslagsverksamheten.

– Jag har varit aktiv som tränare i huvudstadsregionen och följt med läget också från klubbnivå. Därför har jag fått en bred bild över dagsläget och har en enorm vilja att förbättra läget, säger Kantomäki i förbundets pressmeddelande.

Till Kantomäkis uppgifter hör, utöver juniorlandslagens utveckling och koordinering, att driva huvudstadsregionens stadsträningscentra och utveckla tränargemenskapen.

– Jag är medveten om att träningschefens uppgift är krävande men jag tycker om utmaningar. Jag var i en likadan situation då jag tog emot posten som träningschef för Espoon Tapiot. Jag startar från noll.

Hoppa över Twitterpostning

Kantomäki var träningschef för Espoon Tapiot i nio år. Hon är också individuell tränare för nio idrottare, bland annat juniorlandslagsidrottaren och häcklöparen Saara Keskitalo.

Arbetet som träningschef inleder hon i mitten av januari. Hennes första mål är att börja med ordentliga diskussioner med alla verksamma inom friidrottens verksamhet i huvudstadsregionen. Hon vill förbättra samarbetet mellan tränarna.

– Jag vill samla både de professionella och icke-professionella tränarna för att tillsammans fundera ut hur vi kan förbättra vardagen för både idrottaren och tränaren, säger Kantomäki som ser mycket gott i friidrottens verksamhet att bygga på.

Kantomäki tar över som träningschef efter Hannu Hämäläinen.

Hela pressmeddelandet kan läsas här.

Läs också