Hoppa till huvudinnehåll

På tv idag: Mäkäräinen och Eder går för topplaceringar i Annecy

Världscupen i skidskytte fortsätter i dag med damernas sprint i Annecy. En uppåtgående formkurva hos Kaisa Mäkäräinen och Mari Eder talar för att damerna idag plockar säsongens bästa placeringar. Damernas sprintlopp sänds i TV2 och på Arenan med start klockan 15.05.

Kaisa Mäkäräinen tog säsongens första topp-10-placering förra veckan i Hochfilzen. Sjundeplatsen i jaktstarten var Mäkäräinens bästa placering den här säsongen. Efter en trög säsongsstart ser Mäkäräinens formkurva ut att peka uppåt. Men för att nå en pallplacering krävs ett säkrare skytte än tidigare.

I stående skytte ligger Mäkäräinens träffsäkerhet på blygsamma 76 procent. Den här procenten måste fås upp för att det ska bli framgång.

Mari Eder på gång igen

Mari Eder har efter två säsonger fyllda av hälsoproblem nu igen visat att hon är på gång. I jaktstarten i Hochfilzen var hon femte snabbaste dam i spåret. Hon slog till och med Mäkäräinen i åkningen.

Nu börjar Eder vara på den nivå att då hon får en bra dag på vallen kan resultatet vara i klass med det hon presterade i Oslo år 2017. Då tog hon sina båda världscupsegrar i karriären.

De två övriga finländarna i sprinten är Suvi Minkkinen och Jenny Fellman. Båda har chanser att ta sig in bland de 60 främsta och därmed kvalificera sig för lördagens jaktstart.

Finländarnas startnummer:

7. Mari Eder
28. Kaisa Mäkäräinen
78. Jenny Fellman
81. Suvi Minkkinen

Damernas sprint sänds i TV2 och på Arenan med start klockan 15.05 med svenskt referat av Magnus Eklöv.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport