Hoppa till huvudinnehåll

Andreas Rönnberg som har dragits med mystisk krämpa hyllar Jac Karlsson efter cupsegern: "Man märkte att han var lite extrataggad"

Andreas Rönnberg coachar sitt lag.
Andreas Rönnberg coachar sitt lag i cupfinalen. Andreas Rönnberg coachar sitt lag. Bild: Tomi Hänninen / Newspix24 / Handbollsförbundet Andreas Rönnberg

BK-46 spelande tränare Andreas Rönnberg var belåten efter tvåmålssegern i cupfinalen mot Dicken. Själv har han dragits med ett knäproblem, vars orsak identifierades i lördags och nu ska åtgärdas. Rönnberg säger att BK-46 på bara några månader har fått in välbehövlig vinnarkultur i laget.

I handbollens cupfinal på söndagskvällen lyckades BK-46-herrarna vända på steken och besegra Dicken med 24–22. Titeln var BK:s första sedan 2006 och den spelande tränaren Andreas Rönnberg bjöd på en analys efter matchen.

– Jag är nöjd med matchen. Vi kommer egentligen inte riktigt upp i nivå under hela matchen. Vi spelar dåligt, det går lite trögt.

– I den första halvleken har vi inga räddningar och vissa skott går lite för enkelt in. Jävligt stolt över att ett så här ungt lag klarar av att komma igen och gå förbi. Jag är sjukt nöjd med det!

"Vi har fått in lite vinnarkultur"

Efter en del tunga år andas BK-46 igen optimism. I ligan är laget just nu tvåa och en tänkbar mästarkandidat i vår.

– Vi har haft jämna matcher mot Dicken i år, alla tre matcher mot Cocks har varit jämna och vi har klarat av att svänga dem till vår favör. Vi har fått in lite vinnarkultur i laget efter bara några månader, säger Rönnberg.

– Som sagt ligger vi under med några mål. Det blir en ny glöd efter att vi kommer ikapp efter att ha legat under med tre mål. Det är jävligt skönt att vi klarade av att gå förbi och sedan hålla det.

"Jag är lite förbannad på det"

Rönnberg är spelande tränare men hoppade in först i cupfinalens 54:e minut.

– Jag var beredd att bara vara på bänken, men vi fick en utvisning på Oscar som blev avgörande. Vi var tvungna att få in lite rutin i de sista anfallen.

Han fick nyligen reda på att ett tidigare knäingrepp inte gick som det skulle.

– Jag putsade knät för ett år sedan. Igår var jag på röntgen och fick höra att en bit i knäskålen har blivit kvar och att den måste plockas bort.

– Det är ingen stor grej. Nu har jag haft det i ett år i onödan och sprungit runt här och haft ont. Jag är lite förbannad på det. Jag kunde ha varit i bra form i ett år. På grund av det har jag inte tränat så bra och inte kunnat vara med så mycket som jag hade velat.

Det ska bli skönt att inte ha ont igen

Snart ska problemet vara fixat.

– Direkt i januari går jag och plockar bort den. Det handlar bara om någon vecka tills jag är tillbaka. Det ska bli skönt att inte ha ont igen. Det ser jag mest fram emot.

"Han är vår hjärna"

Säsongens nyförvärv Jac Karlsson imponerade i cupfinalen och fick beröm av sin tränare efter matchen.

– All heder till honom. Han är vår hjärna bakåt och framåt för tillfället. Han får med sig de unga killarna. Han är ju så lugn, man ser nästan ingenting på honom. Men idag märkte man att han var lite extrataggad, både före match och under matchen. Det är roligt att se.

Jac Karlsson anfaller med bollen.
Jac Karlsson fick beröm av tränaren Andreas Rönnberg. Jac Karlsson anfaller med bollen. Bild: Tomi Hänninen / Newspix24 / Handbollsförbundet handboll,jac karlsson

Läs också