Hoppa till huvudinnehåll

Juniorlejonens tuffa avbräck bekräftat – Anton Lundell hinner inte bli frisk till JVM

Anton Lundell blickar åt sidan.
Anton Lundell. Anton Lundell blickar åt sidan. Bild: Tomi Hänninen Anton Lundell

Skadade Anton Lundell uppgavs vara aktuell för junior-VM trots allt. I samband med dagens träningsmatch mot Kanada bekräftade ändå Finlands tränare Raimo Helminen att Helsingfors IFK-anfallaren förlorat kampen mot klockan och missar JVM i Tjeckien.

Anton Lundell fanns inte med i den trupp som chefstränaren Raimo Helminen presenterade inför träningsmatcherna mot Tyskland och Kanada.

En skada som HIFK-anfallaren ådrog sig i FM-ligan i november uppgavs sätta stopp för spel med Juniorlejonen. I torsdags sade Lundell ändå för Yle att ett VM-deltagande kunde vara möjligt.

– Det beror på många faktorer, och det är inte bara jag själv som bestämmer om jag spelar. Vi måste se hur armen känns, förklarade 18-åringen.

Enligt uppgifter till Yle är det nu klart att Lundell inte är i spelskick. Anfallaren, som i fjol var med och vann JVM-guld, spelar därmed inte i Tjeckien.

Juniorlejonens chefstränare Raimo Helminen bekräftar uppgifterna.

– Han har varit skadad en tid. Anton är en toppspelare, men nu kör vi med de spelare som vi har, säger Helminen.

Junior-VM inleds på torsdag med match mot Sverige för Finlands del. Yle sänder Finlands matcher i junior-VM med svenskspråkig kommentator.