Hoppa till huvudinnehåll

Risto Dufva fortsätter träna Vasa Sport: "Samarbetet har börjat väldigt bra"

Risto Dufva ser mot Erik Riska.
Risto Dufva fortsätter som chefstränare för Vasa Sport över nästa säsong. Risto Dufva ser mot Erik Riska. Bild: Lehtikuva Risto Dufva,Erik Riska

Efter att ha lyft Sport från jumboplatsen i ligan, är det nu klart att Dufva fortsätter som chefstränare för Vasalaget över nästa säsong.

Risto Dufva tog över som chefstränare för Sport så sent som i slutet av november i år. Han ersatte Ari-Pekka Pajuluoma i ett skede när laget låg sist i ishockeyligan.

Då gällde kontraktet säsongen 2019/20, och på måndagen meddelade klubben i ett pressmeddelande att de förlänger Dufvas kontrakt över nästa säsong.

– Genast som Risto kom till Sport, bestämde vi oss att inom kort fundera på fortsättningen tillsammans. De saker som vi hoppades uppnå genom att anställa Risto har förverkligats och laget har presterat bra under honom. Samarbetet har börjat väldigt bra och förlängningen ger oss nu arbetsro, också med tanke på nästa säsong, säger sportchefen Markus Jämsä.

Sedan Dufva tog över har Sport tagit 15 poäng på 9 matcher och klubben steg också från jumboplats efter vinsten mot Lukko i Raumo på fredagen.

En orsak till att Dufva fortsätter i Vasa är också ishallsrenoveringen, som ger bättre omständigheter för att spela ligahockey.

– Jag ser en gryning vad gäller framsteg för ishockey i Vasa, eftersom staden nästa år äntligen får faciliteter som uppfyller ligakraven. Det här garanterar förstås inga idrottsframgångar, men ger energi till hockeysamhället i Vasa, säger Dufva.

Läs också