Hoppa till huvudinnehåll

Avkörning i Grännäs: "Bilen plöjde fram genom åkern innan den hamnade utanpå en stenhög"

En liten röd bil med framändan på en stenhög. Bilen är lite tillknycklad framtill och har ett gult plastband om sig.
Förarens dörr gick inte att få upp eftersom den var fastkilad mot en stor sten. En liten röd bil med framändan på en stenhög. Bilen är lite tillknycklad framtill och har ett gult plastband om sig. Bild: Yle / Mira Bäck bilar,trafikolycka

En bil körde av vägen på fredagseftermiddagen i Grännäs i Borgå. Ingen skadade sig allvarligt även om det måste ha sett farligt ut.

Olyckan hände på Vålaxvägen, lite efter Grännäs skola.

- I en vänstersluttande kurva körde föraren av vägen och ut på höger sida. Bilen föll från vägrenen ner på en åker och plöjde fram cirka 30 meter innan den hamnade utanpå en stenhög, säger jourhavande brandmästare Reijo Houni.

En liten röd bil med framändan på en stenhög på en åker. Bilen är lite tillknycklad framtill och har ett gult plastband om sig. Bakom bilen syns vägen en bit bort.
Bilen plöjde genom åkern en bra bit innan den stannade. En liten röd bil med framändan på en stenhög på en åker. Bilen är lite tillknycklad framtill och har ett gult plastband om sig. Bakom bilen syns vägen en bit bort. Bild: Yle / Mira Bäck bilar,trafikolycka

Det äldre paret i bilen verkar ha klarat sig utan större skador, men föraren behövde hjälp av räddningsverket för att komma ut eftersom dörren hade fastnat.

- Vi tog upp bakdörren och drog ner ryggstödet så att föraren kunde kravla sig ut. Vi behövde inte ens skära hål på bilen, säger Houni.

Farliga kurvor

Båda personerna som varit med om olyckan fördes till sjukhus för kontroll.

Bilen blir kvar på åkern tills paret hinner hämta hem den.

En liten röd bil med framändan på en stenhög. Bilen är lite tillknycklad framtill och har ett gult plastband om sig.
Som tur var verkar de båda passagerarna ha klarat sig utan större skador. En liten röd bil med framändan på en stenhög. Bilen är lite tillknycklad framtill och har ett gult plastband om sig. Bild: Yle / Mira Bäck bilar,trafikolycka

Enligt Houni berodde olyckan antagligen på ett körfel, som att föraren körde för fort eller inte höll blicken på vägen.

- Eller så kanske man körde lite för nära vägkanten, det är vanligt, säger Houni.

Föret var bra på olycksplatsen och just i den kurvan kommer han inte ihåg att någon skulle ha kört ut förut.

- Men i de där kurvorna brukar alltid någon hamna i diket när det är halt, säger Houni.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland